Măicuţele fără rovinietă, amendate cu 260 de milioane

Ultima actualizare:

    Aceasta este camera video  care a surprins maşinile cu care  circulau măicuţele fără rovinietă (Fotografii: Dorel Ţîrcomnicu)
Aceasta este camera video care a surprins maşinile cu care circulau măicuţele fără rovinietă (Fotografii: Dorel Ţîrcomnicu)

Cartofi şi ouă la preţ de 26 de milioane de lei vechi! Atât le-a cerut Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi unor măicuţe de la schitul Ostrov care, vreme de cinci luni de zile, au circulat fără rovinietă între Călimăneşti şi Râmnicu Vâlcea. Din cele 20 de amenzi venite la mânăstire, femeile au contestat 15, iar pentru restul au scos bani din buzunar.

Nici Dumnezeu nu le-a scăpat de ochiul vigilent al camerei video. Este vorba de măicuţele de la Schitul Ostrov, din Călimăneşti, care au circulat pe DN 7 fără să ştie că trebuie să-şi cumpere rovinietă.

Practic, la fiecare drum pe care îl aveau de făcut la Râmnicu Vâlcea, pentru aprovizionare, cele două maşini ale schitului treceau direct pe sub camera video amplasată în comuna Seaca.

După şase luni de „plimbat" fără plata taxei, pe 1 martie 2011 le-a fost emis primul proces verbal de contravenţie.

Maica Andreea, maica econoamă a Schitului Ostrov

Maica Andreea,  maica econoamă a  Schitului Ostrov
Maica Andreea, maica econoamă a Schitului Ostrov

De atunci, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a început să le trimită hârtii una după alta, cu amenzi.

Speriată, maica stareţă a mers la Secţia DN Vâlcea, şi făcând un calcul simplu, a spus că-i vor veni, potrivit celor cinci luni de mers, 300 de amenzi.

„Nu au fost atâtea, am calculat astăzi şi sunt în total 20 de procese verbale de constatare, din care cinci au fost achitate de călugăriţe.

Valoarea totală a amenzilor este de 8.500 lei, iar a despăgubirilor de aproximativ 17.500 de lei", ne-a declarat ing. Eugen Mănescu, şeful DN Vâlcea.

Schitul Ostrov din Călimăneşti

Schitul Ostrov  din Călimăneşti
Schitul Ostrov din Călimăneşti

Măicuţele nu ştiau că trebuie achitată o taxă de drum. „N-am ştiut că trebuie să avem rovinietă şi ne vom rezolva singure problema", a spus maica econoamă Andreea.

„Măicuţele nu s-au uitat la televizor şi nu ştiau că trebuie să plătească taxă de drum. A fost o scăpare de-a lor, nicidecum rea voinţă", a declarat stareţul Mănăstirii Cozia, preacuviosul părinte Vartolomeu Andronie.

Călugăriţele au cerut anularea celor 15 procese verbale de contravenţie, iar până acum instanţa le-a dat câştig de cauză în 12 cazuri.

Peste două milioane de şoferi, prinşi fără taxă

Şoferii care circulă fără taxa de drum achitată se aleg cu amenzi usturătoare.

Sancţiunile, în funcţie de categoria maşinii, pleacă de la 250 de lei şi ajung la 3.000 de lei.

La nivel naţional au fost depistaţi în trafic peste două milioane de şoferi fără rovinietă.

Amenda se achită în termen de 15 zile de la data comunicării la unităţile Trezoreriei Statului, iar tariful de despăgubire se achită în contul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri de care aparţine judeţul în care s-a săvârşit infracţiunea.

Iată unde sunt cei 10 «ochi vigilenţi»

- A1, la km 70- A2, la km 12- DN1 Bucureşti-Ploieşti, la km 48 - DN2 Buzău-Râmnicu Sărat, la km 115 - DN2A Slobozia-Constanţa, la km 113 - DN5 Bucureşti-Giurgiu, la km 28 - DN7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, la km 188 - DN6 Bucureşti-Alexandria la km 60 - DN 7 Deva-Arad, la km 411 - DN 17 Vatra Dornei-Bistriţa, la km 85.

Iată unde sunt cei   10 «ochi vigilenţi»
Iată unde sunt cei 10 «ochi vigilenţi»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net