Malpraxis îngrozitor. Ce daune va primi băieţelul căruia medicul i-a ars penisul

Ultima actualizare:

    Medicii se luptă să îi salveze viaţa copilului de 4 ani de la PiteştiFOTO: adevarul.ro
Medicii se luptă să îi salveze viaţa copilului de 4 ani de la PiteştiFOTO: adevarul.ro

Curtea de Apel Iaşi a finalizat un dosar cu acuzaţii grave de malpraxis, în care un medic de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” a fost acuzat. Judecătorii au decis ca medicul Bogdan Savu să plătească 200.000 de euro familiei băiețelului căruia medicul i-a ars penisul.

Judecătorii ieşeni au decis ca doctorul Bogdan Savu să achite daune morale de 200.000 de euro şi daune materiale de 16.000 de euro, scrie adevarul.ro.

Alături de medic, în solidar, daunele ar trebui plătite şi de Spitalul de Copii „Sfânta maria”, intervenţia medicală eşuată având loc în cadrul spitalului. Decizia Curţii de Apel Iaşi este definitivă.

În timpul procesului, doctorul Bogdan Savu a fost găsit vinovat de malpraxis în cadrul unui proces penal în care a fost inculpat pentru neglijenţă în serviciu, scrie adevarul.ro.

Pentru că fapta sa datează tocmai din 2008, judecătorii ieşeni au constatat că infracţiunea s-a prescris.

Intervenţia eşuată a doctorului Savu a ajuns în vizorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi abia în 2013, urmare a unei sesizări făcute de părinţii micuţului. În rechizitoriu se arată că Mihaela M. a mers cu copilul ei de 27 de săptămâni, în noiembrie 2008, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ din Iaşi, scrie adevarul.ro.

Femeia era îngrijorată că pruncul său avea o inflamaţie în zona penisului.

Explicaţiile doctorului acuzat de malpraxis

Copilul a fost diagnosticat cu fimoză congenitală, medicii ieşeni recomandând familiei o intervenţie chirurgicală ce urma să fie realizată prin electrocauterizare.

În timpul intervenţiei, al cărei scop era practic circumcizia băieţelului, electrocauterul a provocat arsuri de gradul I şi II în partea dorsală a penisului bebeluşului.

În baza expertizelor realizate în timpul anchetei, procurorii ieşeni au concluzionat: „Culpa inculpatului constă în neadaptarea corespunzătoare a intensităţii curentului de coagulare/tăiere a electrocauterului marca Gimmi Alphatom 400, în sensul că aceasta a fost excesivă, cu consecinţa producerii unei plăgi arse de gradul I-II la nivelul feţei dorsale a penisului, fiind afectate aspectul şi funcţionalitatea acestuia“, au precizat procurorii, citați de adevarul.ro.

Audiat la Parchet, Bogdan Savu a precizat nu este vinovat de comiterea faptei şi că bebeluşul ar fi fost rănit din cauza unei presupuse defecţiuni a electrocauterului. Anchetatorii ieşeni au ataşat la dosar o adresă venită de la spital, conform căreia aparatul folosit de medicul Savu nu era defect dar şi că acesta a fost folosit, ulterior, şi la alte intervenţii chirurgicale, scrie adevarul.ro.

Citește și:

Povestea înfiorătoare al unui malpraxis! Ce au descoperit medicii după 14 ani

Ce poți face când medicul greșește

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net