Mama Elodiei: «Cioacă să nu mai vadă niciodată soarele!»

Ultima actualizare:
Elodia Ghinescu a dispărut în  august 2007 şi a  fost declarată  moartă după  cinci ani
Elodia Ghinescu a dispărut în august 2007 şi a fost declarată moartă după cinci ani

I-a pierit zâmbetul zeflemitor cu care ne-a obişnuit de şase ani încoace, de când soţia sa, Elodia Ghinescu, a dispărut fără urmă. Fostul poliţist Cristian Cioacă şi-a primit, ieri, sentinţa pentru uciderea avocatei: 22 de ani de închisoare şi 250.000 de euro despăgubiri pentru familia decedatei.

Cristian Cioacă a pierdut şi lupta finală cu procurorii. În loc să meargă acasă, aşa cum spera încă de când a fost arestat, fostul poliţist va sta după gratii în continuare. Însă, sentinţa de 22 de ani de închisoare nu a fost primită cu zâmbetul pe buze de familia avocatei Elodia Ghinescu.

„Nu se poate aşa ceva. Să primeşti 22 de ani pentru că ai omorât un om. Vreau închisoare pe viaţă, să nu mai vadă soarele, să nu mai fie printre oameni, merită să stea lângă diavoli. Îmi este foarte greu să nu ştiu ce s-a ales de Elodia. Pentru mine este un calvar. Nu am un loc, o cruce unde să-mi plâng şi eu copilul", ne-a spus Emilia Ghinescu, mama avocatei.

Familia avocatei va face recurs


    Elodia Ghinescu a dispărut în  august 2007 şi a  fost declarată  moartă după  cinci ani
Elodia Ghinescu a dispărut în august 2007 şi a fost declarată moartă după cinci ani

Şi avocata e la fel de şocată de decizia judecătorilor şi spune că lucrurile nu vor rămâne aşa:"Nu sunt mulţumită... mi se pare pedeapsa mult prea blândă pentru fapta comisă... Şi-a omorât soţia. Au trecut şase ani de la acel moment. Faptul că a fost poliţist l-a ajutat enorm, faptul că a tranşat cadavrul şi l-a făcut să dispară. Copilul va creşte, copilul nu o să afle niciodată, nu o să poată pune o floare, o lumânare la mormântul mamei. Eu apreciez că această pedeapsă este mult prea blândă, măcar maximul ar fi trebuit, măcar 25 de ani...", a declarat cu ochii în lacrimi avocata familiei Ghinescu, Crina Marinela Radu, imediat ce a ieşit din sala de judecată.

Cristian Cioacă a primit 21 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav şi încă 2 ani pentru profanare de morminte. Magistraţii Tribunalului Piteşti au hotărât însă ca pedeapsa finală să fie de 22 de ani, incluzând un an pentru profanare de morminte. Judecătorii au mai decis ca fostul poliţist să plătească daune morale de 250.000 €, după cum urmează: 100.000 € către fiul Patrick Cioacă, 100.000 € către mama Elodiei şi 50.000 € către Robert Ghinescu, fratele avocatei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net