Mama Luizei Melencu, mesaj sfâșietor, la un an de la dispariția fiicei: «Te iubesc, puiul meu»

Ultima actualizare:

    Luiza Melencu,  alintată Lulu,  visa să dea  la facultate
Luiza Melencu, alintată Lulu, visa să dea la facultate

Luiza Melencu (18 ani), o tânără frumoasă şi isteaţă din Dioşti (Dolj), a dispărut acum un an, pe 14 aprilie 2019, din Caracal. Ancheta a stabilit că puştoaica a fost răpită de Gheorghe Dincă (67 de ani), sechestrată timp de mai multe zile, violată şi ucisă, apoi trupul i-a fost ars şi cenuşa aruncată la liziera unei păduri. Georgeta Melencu, mama fetei, a transmis un mesaj emoţionant.

Cazul crimelor de la Caracal a  şocat o ţară întreagă, a ţinut luni întregi prima pagină a ziarelor şi i-a ţintuit pe români în faţa televizoarelor. Gheorghe Dincă, mecanicul din Caracal, a recunoscut că le-a violat şi le-a ucis pe Luiza Melencu (18 ani, răpită pe 14 aprilie 2019) şi pe Alexandra Măceşanu (15 ani, sechestrată pe 24 iulie 2019). Marți s-a împlinit, aşadar, un an de când a început drama familiei Melencu, care caută şi azi răspunsuri. 

Georgeta  Melencu
Georgeta Melencu

Dusă în “casa groazei”

Luiza Mihaela Melencu, o elevă mereu veselă, a plecat duminică, 14 aprilie 2019, de acasă, din Dioşti, spre Caracal, pentru a retrage o sumă de bani pe care mama fetei, Georgeta, o trimisese din Anglia, unde se afla la muncă. Fata intenţiona să-şi cumpere pantofi sport, pe care şi-i dorea foarte mult. Ajunsă în oraş, Luiza, alintată de cei dragi Lulu, şi-a sunat la scurt timp mama, ca să-i spună că tranzacţia nu este posibilă. După această conversaţie şi-a sunat şi tatăl, chiar înainte de a urca într-o maşină de ocazie, care ar fi trebuit să o ducă înapoi, în satul natal.

De aici scenariul se complică; potrivit procurorilor, Gheorghe Dincă a oprit maşina Renault Megane gri, cu numărul de înmatriculare OT 48 WYW, a invitat-o pe fată în autoturism, a pornit spre Dioşti, a agresat-o sexual pe fată şi a decis să se mai „bucure“ de ea şi acasă, aşa că a dus-o la locuinţa sa din cartierul Bold, pe strada Craiovei din Caracal. Au urmat violuri, bătăi şi crimă, patimile fetei fiind detaliate în rechizitoriu şi redate chiar de inculpat. Fata a fost abuzată sexual şi de Ştefan Risipiceanu, un vecin, cu acordul lui Dincă.

Probabil cel mai  detestat personaj  din România:  Gheorghe Dincă
Probabil cel mai detestat personaj din România: Gheorghe Dincă

“Regina lui mami”

Monica Melencu, mama Luizei, a postat pe contul personal de Facebook un mesaj în care descrie ce sentimente o încearcă, la un an de când n-a mai auzit glasul copilei sale şi nici nu ştie exact ce s-a întâmplat cu ea.

„Dacă aş putea să mă întorc în timp.... aş face-o doar pentru a deschide bine ochii, ca să văd ce înainte nu vedeam. Aş vrea să mă întorc în timp doar pentru a retrăi, fie şi pentru câteva minute, frumoasele clipe alături de fiinţele dragi mie. Pentru o mamă, cele mai dragi fiinţe sunt copiii. Dar cum nu pot să fac o întoarcere în timp, nu pot decât să dau frâu liber mâniei, durerii, disperării ce au cuprins toată fiinţa mea de când tu, LULU, regina lui mami, nu mai eşti lângă mine. Azi, 14 aprilie, se împlineşte un an de când puiul meu a fost rapită de o şleahtă de mafioţi, de corupţi, de oameni fără frică de Dumnezeu. Mulţumesc tuturor persoanelor care au fost şi sunt lângă mine, mulţumesc şi acelora care mi-au denigrat familia şi aţi aruncat cuvinte grele. Nu aţi făcut altceva decât să mă faceţi mai puternică, mai încrezătoare în forţele mele şi promit că voi lupta până când adevărul va ieşi la iveală. (…) Mă rog la bunul Dumnezeu să facă o minune, aducându-mi puiul drag acasă. Mami te iubeşte cu toată fiinţa, LULU, puiul meu scump“, a scris Georgeta Melencu. Familia refuză să creadă că fata a fost omorâtă şi arsă, sperând că, într-o bună zi, va apărea teafără la poartă.

Ignoraţi de auto­rităţi

Calvarul a început imdiat după dispariţia elevei. Bunicul în grija căruia se afla Luiza, i-a sunat la scurt timp pe poliţişti, chiar pe 14 aprilie. Săptămâni în şir, aproape ignoraţi de autorităţi, membrii familiei, dar şi prietenii şi colegii fetei, au căutat-o peste tot, au postat anunţuri, au întrebat oameni. Primele indicii despre lucrurile teribile care i s-au întâmplat au venit abia pe 26 iulie, când căutările Alexandrei Măceşanu, din Dobrosloveni (Olt), fata dată dispărută cu două zile înainte, au dus în curtea mecanicului din Caracal. Procurorii arată că şi Alexandra a sfârşit în acelaşi mod, omorâtă după ce a fost bătută şi violată, iar trupul i-a fost ars într-un incinerator artizanal. De-abia atunci oamenii legii şi-au amintit că mai au un caz de dispariţie, nerezolvat, au legat cap la cap detaliile şi au concluzionat că Gheorghe Dincă e autorul şi al celeilate răpiri. Cazul crimelor de la Caracal a fost trimis în judecată de DIICOT în ianuarie 2020 şi se află pe rolul Tribunalului Olt.

“Luiza era şefa cla­sei”

Profesoara Larisa Păun, diriginta puştoaicei la Colegiul Tehnic “Costin D. Neniţescu” din Craiova, are cuvinte frumoase despre aceasta: „Luiza era un copil foarte bun şi cu principii sănătoase, crescută foarte bine. Fata era şefa clasei“. În momentul dispariţiei, Luiza era elevă în clasa a XI-a, la profilul Tehnician operator tehnică de calcul. Colegii fetei, care în timpul săptămânii stătea în internatul liceului, au aflat despre dispariţie chiar din acea zi de duminică. S-a dat alerta pe Facebook, iar a doua zi au conceput anunţuri şi le-au distribuit în foarte multe locuri aglomerate din Craiova. 

Fără apelurile Alexandrei, mecanicul n-ar fi fost probabil prins

“Casa groazei”  din Caracal
“Casa groazei” din Caracal

Prinderea criminalului Gheorghe Dincă a fost posibilă graţie curajului dovedit de Alexandra Măceşanu (15 ani), din Dobrosloveni (Olt), a doua victimă din “casa groazei”. Pe 25 iulie, la o zi după ce a fost răpită, bătută şi violată, ea a profitat de plecarea agresorului la farmacie, a găsit un telefon în haosul din interiorul locuinţei şi a sunat, de la ora 11.05, de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112. Fata disperată a anunţat că a fost sechestrată şi abuzată sexual. Înregistrarea discuţiei telefonice cu poliţistul care a preluat apelul de la STS relevă lipsa de empatie, superficialitatea şi iresponsabilitatea unui sistem bolnav. Acesta i-a cerut copilei: „Rămâi acolo, că îţi trimit eu echipaj, dar nu mai ţine linia ocupată!”. La scurtă vreme, Dincă s-a întors în locuinţă şi, într-un acces de furie, a ucis-o cu pumnii, apoi i-a ars cadavrul într-un incinerator artizanal din curte. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale n-a reuşit o locaţie exactă, ci o arie de căutare, iar poliţiştii au avut nevoie de 19 ore pentru a intra în “casa groazei”. Pe 26 iulie, în zori, oamenii legii l-au săltat pe mecanic. Pentru Alexandra a fost însă prea târziu. Fără apelurile ei disperate la 112, Dincă ar fi fost poate şi acum în libertate, continuând să violeze şi să ucidă copile.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net