Mâna asta e «dirijată» de pe mobil!
Este o bijuterie tehnică! Degetul mare se poate roti pentru o mobilitate mai bună, are o memorie a gesturilor impresionantă şi învelişul siliconic al protezei aduce izbitor de mult cu pielea umană. Se cheamă „i-braţul" şi ascultă nu doar de impulsurile musculare ale purtătorului, ci şi de aparatul mobil.
Cercetătorii de la compania scoţiană Touch Bionics susţin că proteza lansată de ei este „un dispozitiv cibernetic de înaltă tehnologie".
Procesorul intern anticipează literele comandând mişcarea
Maşinăria dispune de un deget rotitor pentru a mări dexteritatea şi de 24 de posibilităţi de a prinde obiectele. „i-braţul" are senzori extrafini, oferindu-i purtătorului posibilitatea de a studia tactil suprafeţele cu care intră în contact. Aparatul e compatibil cu telefoanele mobile Apple şi dispune de un procesor de înaltă performanţă. „Este cel mai complex dispozitiv cibernetic pe care l-am purtat în viaţa mea. Degetul rotitor este incredibil! Îmi oferă posibilitatea de a apuca, gesticula, prinde şi chiar ciupi obiecte", a declarat Bertolt Meyer, primul om care a probat „i-braţul".
Are o precizie incredibilă inclusiv la legatul şiretelor
Aparatul e direcţionat atât prin impulsurile musculare ale purtătorului, cât şi prin telefon sau prin procesorul lui propriu care revine în poziţii presetate sau se adaptează în funcţie de necesitate. Astfel, dacă purtătorul se împiedică pe scară şi vrea să se prindă de balustradă, „i-braţul" acţionează înainte ca impulsul neurocerebral emis de creier să acţioneze muşchii.