Managerul Spitalului Universitar din București, demis. Ce a descoperit Corpul de Control

22 martie 2020
adriana nica jpeg
Dr. Adriana Nica a fost demisă de la conducerea Spitalului Universitar Bucureștifoto: Inquam Photos

├Än plin─â pandemie de coronavirus, managerul Spitalului Universitar din Bucure╚Öti a fost demis. Decizia a fost luat─â ├«n urma neregulilor constatate de Corpul de Control al Guvernului, printre acestea num─âr├óndu-se ╚Öi neluarea m─âsurilor necesare pentru prevenirea infect─ârii cu noul coronavirus at├ót ├«n r├óndul pacien╚Ťilor, c├ót ╚Öi la nivelul personalului medical.

Conducerea Ministerului S─ân─ât─â╚Ťii a decis suspendarea contractului de management al managerului Spitalului Universitar de Urgen╚Ť─â Bucure╚Öti, dr.  Adriana Nica, ├«n baza art.19 din Decretul Pre╚Öedintelui Rom├óniei nr. 195/2020, se arat─â ├«ntr-un comunicat al institu╚Ťiei.

Decizia vine ├«n urma propunerii Corpului de Control al MS care arat─â c─â la nivelul unit─â╚Ťii sanitare s-au constatat mai multe deficien╚Ťe de management, dar ╚Öi c─â, ├«n aceste zile, nu au fost luate m─âsurile necesare ╚Öi suficiente pentru prevenirea infect─ârii cu noul coronavirus (COVID 19) at├ót ├«n r├óndul pacien╚Ťilor, c├ót ╚Öi al personalului medical.

De asemenea, ├«n Nota ├«ntocmit─â de Corpul de Control se ar─ât─â c─â, ├«n cursul anchetei epidemiologice efectuate ├«n data de 21 martie 2020, ├«n cadrul spitalului au fost luate m─âsuri procedurale abia dup─â confirmarea infect─ârii pacien╚Ťilor cu noul coronavirus.

Dr. Adriana Nica va fi înlocuită la conducerea spitalului de prof.dr. Cătălin Cârstoiu.

Doi pacien╚Ťi au fost diagnostica╚Ťi cu noul coronavirus la Spitalul Universitar

O anchet─â epidemiologic─â a fost demarat─â s├ómb─ât─â la Spitalul Universitar din Bucure╚Öti, dup─â ce doi pacien╚Ťi au fost confirma╚Ťi cu coronavirus.

"E un caz confirmat, un pacient care avea ╚Öi alte comorbidit─â╚Ťi, f─âcea dializ─â, prezenta dificult─â╚Ťi de respira╚Ťie. E anchet─â epidemiologic─â acum pentru a identifica toate cadrele medicale cu care acesta a avut contact ╚Öi persoanele din centrul de dializ─â", a declarat Nelu Tataru, secretar de stat ├«n Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii, pentru B1 TV.

B─ârbatul mai st─âtea ├«n salon cu al╚Ťi doi pacien╚Ťi, am├óndoi cu probleme respiratorii. Unul a fost trimis la Victor Babe╚Ö, iar al doilea la Matei Bal╚Ö.

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. Primul deces a fost confirmat. 367 de îmbolnăviri. 14 persoane la terapie intensivă

anamaria prodan laurentiu reghecampf jpg
printul nicolae romania crop jpg
printesa charlene png
dana rogoz (1) jpg
iulia parlea3 jpg
BeFunky collage (5) jpg
2 mirabela dauer pensie 4 jpg jpeg
fruit 4416500 1920 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
BeFunky collage (5) jpg
Dr  George Diaconu 2 png
Chelnerita - servire restaurant FOTO 123 RF
Elena Udrea jpg
fruit 4416500 1920 jpg
Alina M╚őtcan (1) jpg