Mănâncă şi tu ca la dineul Regelui Mihai! Click! îţi dă reţetele
Aniversarea Regelui Mihai s-a încheiat marţi cu un dineu festiv, la care au participat 170 de invitaţi de seamă, capete încoronate, prieteni şi membri ai familiei.
După un spectacol de operă, special şi fastuos, cu regi, regine şi zeci de capete încoronate, Regele Mihai a invitat 170 de invitaţi de seamă la un dineu regal, în holul Palatului CEC.
Regina Sofia a Spaniei
Henri, Mare Duce de Luxemburg
Meniul de gală a fost gătit de 30 de bucătari şi servit de 40 de ospătari: feluri de mâncare preţioase, delicioase şi un imens tort cu însemnele Casei Regale. Iată ce au mâncat invitaţii regelui: cremă de somon cu icre roşii, piept de raţă cu salată caldă din sfeclă şi varză roşie cu sos de mere.
Prinţesa Muna Al-Hussein a Iordaniei
Simeon, Regele Bulgariei
La desert, a fost servită spumă de ciocolată mousse, cu aromă de mentă, preferata Regelui. Mâncarea fost verficată de SPP. Click! vă oferă reţetele preparatelor, ca să puteţi mânca acasă ca la dineul regal.
Rețete Regale de la bucătarul Jakob Hausmann,prezentator al show-ului gastronomic din cadrul matinalului "România zi de zi" (TVR1) şi patron al restaurantului „Mica Elveţie"
Crema de somon cu icre roşii (4 persoane)
Ingrediente: 320g file de somon afumat, ½ legătură mărar, 200g crema de brânză slabă, ½ lămâie, 10g sare, 10g piper, 4 felii de pâine (eventual de secară), 40g icre roşii
Preparare: Se amestecă cu blenderul fileul de somon tăiat bucăţele, mărarul tocat mărunt, crema de brânză, sarea şi piperul. Se aşază pe tartele tăiate triunghiuri sau rondele (fără coajă) şi se ornează cu icre roşii şi o feliuţă de lămâie (tot fără coajă).
Piept de raţă cu salată caldă din sfeclă şi varză roşie cu sos de mere (4 persoane)
Ingrediente: 4 bucăţi a câte 200g de piept de raţă (cu piele), 500g sfeclă roşie, 500 g varză roşie, 400 g mere, 100 ml vin alb, 200 ml demiglace, 15g sare, 15g piper, 50 ml ulei de măsline, 30 ml tţet de vin roşu
Preparare: Pieptul se crestează prin piele, în diagonală (sub formă de romburi), la distanţe egale de cca. 1 cm. Băcăţile se prăjesc pe partea crestată, în tigaia de teflon, până capătă o culoare aurie. Apoi, se pun în cuptorul încălzit la 80 grade, în tavă, pentru 10-15 min.
Sosul de mere: Aceeaşi tigaie se foloseşte în continuare, după ce se aruncă grăsimea, dar fără a se spăla. Se soteaza merele curăţate de coajă, tăiate felii şi curăţate de sâmburi, cu vin alb. Se lasă să scadă, apoi se adauga demiglace-ul şi întreaga compoziţie se trece prin blender. Se strecoară printr-o sita fina şi se condimentează cu sare şi piper.
Salata: Sfecla şi varza roşie se fierb al dente, se curăţă şi se taie julien. Apoi se amestecă, se stropesc cu ulei şi oţet şi se condimentează cu sare şi piper.
Mod de servire: Pe farfuria caldă se pune o lingură de sos, peste care se aşează pieptul de raţă (partea cu grăsime şi piele deasupra) şi alături se pun 2 linguri de salată caldă.
Mai citeşte:
Designerul Casei Regale a plâns la dineul regelui Mihai!