Mânăstire cu teren, vândută de ANAF la Constanța cu 329.702 lei. Care este povestea ciudatei tranzacții

Ultima actualizare:

    Biserica vândută de ANAF se află la ieșirea din Constanța spre Valu lui TraianFoto: profit.ro
Biserica vândută de ANAF se află la ieșirea din Constanța spre Valu lui TraianFoto: profit.ro

ANAF nu glumește, nu uită și nu iartă. Fiscul vinde orice pentru a recupera datoriile iar ultimul exemplu s-a înregistrat în Constanța. O mănăstire situată la ieșirea din oraș, pe un câmp, a fost vândută cu terenul din jurul ei, la licitație, pentru recuperarea unei datorii de 144.893 de lei.

Biserica este situată în extravilanul localității Constanța, la ieșirea din municipiul către localitatea Valu lui Traian, relatează focuspress.ro. ANAF se chinuia de doi ani să vândă terenul cu biserica pe el iar acum a reușit, obținând și profit.  

Cum a ajuns o biserică din Constanța să fie vândută de ANAF

Terenul scos la licitație are 3.600 de metri pătrați și este ocupat parțial de mânăstire și anexele acesteia. Potrivit profit.ro, biserica a fost construită în urmă cu aproximativ 20 de ani de către o persoană fizică, o avocată, care ar fi intenționat să o doneze împreună cu terenul Arhiepiscopiei Tomisului. Presa locală relata că Arhiepiscopia a trimis chiar și călugări care să locuiască în mănăstire, dar ulterior, după cum au explicat surse bisericești, au apărut neînțelegeri între cele două părți. Arhiepiscopia a refuzat donația, transferul de proprietate nu a mai avut loc, iar călugării au fost retrași. Deținătorul bunului a avut necazuri financiare iar terenul și biserica de pe el au fost sechestrate de ANAF.

Ce au declarat organizatorii licitației la care a fost vândută biserica

Valoarea imobilului sechestrat a fost potrivit evaluării, de 208.000 lei. Nu s-a vândut la prima licitație pentru că nu s-a prezentat nici un ofertant. În schimb, la cea de-a doua licitație s-a vândut la prețul de 329.702 lei.”Noi aveam de recuperat de la debitor, 144.893 lei. Ne-am recuperat în totalitate creanța fiscală, iar diferența trebuie să o restituim debitorului. Cumpărătorul a solicitat, conform codului de procedură, vânzarea cu plata în rate, cu un avans de 50%“, a precizat Doinița Radu, șef AJFP Constanța pentru focuspress.ro. Aceasta a precizat că restul banilor vor ajunge la fostul proprietar al terenului și bisericii

Citiți și

Ce mai scoate ANAF la vânzare. De la sute de căruțe la Mercedesuri

Chilipiruri marca ANAF. Fiscul vinde case și mașini pe bani puțini

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net