Mâncăm pâine neagră de 45 milioane euro pe an
Românii au descoperit că pâinea neagră și cea graham este mai sănătoasă și au început să o consume din ce în ce mai mult. Producătorii sunt fericiți: au vândut produse de acest fel de 45 milioane de euro, într-un an.
Consumul de pâine neagră a ajuns la 7% din valoarea pieţei de pâine, fiind evaluat la 45 de milioane de euro, iar pentru anul viitor se estimează că va atinge o pondere de 10% din piaţă, a declarat Aurel Popescu, preşedintele patronatului din industria panificaţiei Rompan, citat de Mediafax.
”În ultimii doi ani s-au înregistrat creşteri semnificative ale vânzărilor de pâine neagră -pâine integrală, graham, de secară sau semialbă. Oamenii au început să fie conştienţi că această pâine face bine organismului şi o cumpără din ce în ce mai mult”, a spus Popescu.
Reprezentantul patronatului a arătat că în alte ţări din UE, consumul de pâine neagră depăşeşte 20% din piaţă.
”Înainte de 1989, în România se mânca pâine neagră, care era mai sănătoasă. După această perioadă, la noi s-a născut ideea că nivelul de trai este dat de consumul de pâine albă”, a adăugat Popescu, citat de Mediafax.