MApN investigheaza cum a primit Gabriel Oprea gradul de general


    După moartea polițistului Bogdan Gigină, Oprea a căzut în dizgrație
După moartea polițistului Bogdan Gigină, Oprea a căzut în dizgrație

Gabriel Oprea este căutat la grade. O comise a Ministerului Apărării Naţionale va a analiza în ce condiţii a fost înaintat acesta de la gradul de colonel la cel de general

 “Ca urmare a sesizărilor şi solicitărilor de informaţii venite din partea jurnaliştilor privitoare la îndeplinirea condiţiilor legale pentru înaintarea de la gradul de colonel la cel de general de brigadă a generalului (r.) Gabriel Oprea, ministrul apărării naţionale a dispus constituirea, la nivelul MApN, a unei comisii care să analizeze aspectele semnalate. Rezultatele acestei analize vor fi comunicate cu promptitudine către mass-media şi opinia publică”, au anunţat, astăzi, reprezentanții Ministerului Apărării.

Este general cu patru stele

Gabriel Oprea este general cu patru stele în rezervă din octombrie 2009, când a fost înaintat în grad prin decret al preşedintelui Traian Băsescu.

Anterior, în 1 decembrie 2008, Oprea fusese înaintat în gradul de general-locotenent în rezervă.

Potrivit news.ro, Gabriel Oprea a absolvit în 1983 cursurile Şcolii Militare de Ofiţeri Activi din Sibiu, cu diplomă şi gradul de locotenent.

În 1990 şi-a luat licenţa în drept la Universitatea din Bucureşti, în 1997 a absolvit cursurile postuniversitare ale Colegiului Naţional de Apărare, iar în anul 2000 şi-a susţinut lucrarea de doctorat în domeniul Procedurii Penale sub coordonarea profesorului universitar doctor Ion Neagu.

Cariera lui Oprea

- După absolvirea Şcolii Militare de Ofiţeri, la arma Intendenţă, specialitate Logistică, în urma căreia a obţinut gradul de locotenent, Gabriel Oprea a activat până în 1990 ca ofițer de intendență şi apoi ca ofiţer consilier juridic cu grad de căpitan, fiind activat în 2001 drept colonel de Justiţie.

- În decembrie 2001 a fost promovat la gradul de general maior activ de justiţie militară. În 2003 a primit a doua stea la gradul de general, în urma activităţii desfăşurate la Rezervele Statului într-o funcţie de general cu trei stele.

- După ce a fost trecut în rezervă, a primit a treia stea la 1 decembrie 2008, iar din octombrie 2009 estre general cu patru stele.

cub andi moisescu olivia steer png
FotoJet (1) jpg
cub anamaria prodan png
horoscop zilnic 16 februarie jpeg
cub amal george cooney png
kate middleton   GettyImages 1446352862 jpg
cub ramona badescu png
concediu ingrijirea copilului jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
shutterstock 2097257428 jpg
moaste  sever gheorghe jpg
mititelu jr 4 jpg
calendar ortodox 2021 6 decembrie sf ierarh nicolae icoana de gabriel toma chituc jpeg