Maramureș: Șase polițiști arestați pentru că luau șpagă cu radarul. Ce sume încasau

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click!
Foto: Arhivă Click!

Șase polițiști de la Serviciul Rutier Maramureș au ajuns după gratii, fiind cercetați într-un dosar de luare de mită. Pentru a-i scăpa de rigorile legii pe șoferii care erau prinși circulând cu viteză mare, agenții primeau chiar și 1.200 de lei.

În loc să-i amendeze pe cei care călcau pedala de viteză mai mult decât trebuia, agenții de circulație închideau ochii și întindeau mâna. Potrivit publicației baiamare24.ro, cei șase polițiști arestați în cursul zilei de 30 iulie sunt: Claudiu-Liviu Bude (luare de mită), Cristian-Vasile Pop (luare de mită și favorizarea făptuitorului), Gheorghe Onisie (luare de mită și fals intellectual) Cosmin-Bogdan Chivu (luare de mită), Tiberiu Topan (luare de mită și fals intellectual), Sorinel-Simion Les (luare de mită).

Alți trei polițiști cercetați în același dosar, Claudiu Bran, Dorin Pop și Bogdan Sarca, au încheiat acord de recunoaștere a faptelor, ei nefiind reținuți de procurori.

Ancheta arată că șpăgile cele mai mari erau încasate de doi dintre polițiștii arestați, pe DN1C Baia Mare - Satu Mare, pe raza localității Sabisa. Șoferii surprinși de radar încălcând limita legal de viteză plăteau sume cuprinse între 600 și 1.200 de lei. Pe DN1C Baia Mare - Satulung - Șomcuța Mare, ”tariful” era între 200 și 400 lei. Cei șase polițiști au fost arestați pentru 30 de zile.

Citește și:

Poliţişti locali reţinuţi pentru şpagă

Ofițer, judecat pentru șpagă de 40.000 de euro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net