Marcel Ciolacu invocă cauzele pentru scumpirea nivelului de trai: "Au fost luate decizii greşite"

Ultima actualizare:

Marcel Ciolacu a declarat recent în cadrul unei emisiuni TV că din cauza greșelilor celor care s-au aflat la guvernare, nivelul de trai al românilor a scăzut dramatic.

Marcel Ciolacu invocă cauzele pentru scumpirea nivelului de trai
Marcel Ciolacu invocă cauzele pentru scumpirea nivelului de trai

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a vorbit în cadrul unui interviu televizat despre cauzele care au generat scumpirea nivelului de trai al cetățenilor, la începutul anului.

Politicianul a declarat pentru Romania TV că principala cauza a fost scumpirea prețului la energie. Membrul PSD a subliniat că cei responsabili de această situație trebuie să răspundă în fața românilor.

Ciolacu a menționat că a discutat cu premierul Ciucă și au convenit să vină cu soluții la această criză, în loc să se concentreze pe găsirea vinovaților.

Liderul PSD a subliniat că cel mai important aspect la acest moment este rezolvarea situației actuale. 

"Cauza tuturor problemelor rămâne scumpirea energiei. Vede, cu toţii efectele. De aici şi inflaţia şi scăderea nivelului de trai. Abordarea mea, convenită şi cu primul-ministru, este să nu căutăm vinovaţii, dar e cert că au fost luate decizii greşite în această perioadă. Cei care le-au luat vor trebui să de explicaţii. Cred că întâi trebuie să acţionăm pe cauză şi pe urmă să mergem pe efecte, în lanţ şi inflaţia să rămână cu o singură cifră anul acesta„, a declarat Marcel Ciolacu, la România Tv.

De asemenea, acesta a mai discutat la DIGI 24 despre subiectul reducerii contribuţiilor la CAS, ca măsură pentru reducerea inflaţiei. Ciolacu a afirmat că nu exclude o astfel de posibilitate, dar există și alte măsuri ce merită luate în considerare.

Cred că domnul Cîţu s-a referit la unul dintre efecte. Reducerea TVA-ului duce la scăderea inflaţiei, dar nu e singura măsură. A fost ministru al Finanţelor şi ştie foarte bine că nu o simplă măsură duce la scăderea inflaţiei,, dar este o prioritate. Sunt de acord întâi să găsim soluţia pentru cauză şi pe urmă să mergem pe efecte, în lanţ şi inflaţia să rămână cu o singură cifră, categoric, anul acesta” a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai precizat că întreaga criză economică în crae se zbate la acest moment România este din cauza unor măsuri implementate haotic de partenerii săi de guvernare.

Liderul PSD nu a ezitat să-l critice pe Florin Cîțu care a făcut propuneri de reducere a inflației prin intermediul postărilor de pe Instagram, în loc să discute acest subiect oficial la Guvern sau cu membrii coaliței.

Marcel Ciolacu a criticat efectele liberalizării pieței la energie

Aceste afirmații au fost făcute de liderul PSD în contextul liberalizării pieței la energie, situație care generat o adevărată explozie a prețurilor, iar mulți români se află în imposibilitatea de a-și achita facturile mult prea mari.

Criza facturilor la energie a afectat și instituțiie de stat importante care s-au trezit că trebuie să achite facturi colosale la gaze. Unul dintre aceste cazuri este cel al Teatrului Național din Capitală, instituție care a primit o factură inițială la gaze de aproape un milion de lei.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net