Marele absent de la înmormântarea Regelui Mihai I. Care a fost motivul neparticipării lui Traian Băsescu

simeon stalpnicul png
Traian Băsescu a fost marele absent al ceremonieiFoto: Mihai Ionescu/Click!

Românii își iau rămas bun de la Regele Mihai. Sâmbătă, 16 decembrie, este ultima zi de doliu național, ziua în care ultimul monarh al Româniai va fi condus pe ultimul drum și se va alătura în ceruri, înaitașilor săi. Un cortegiu impresionant l-a condus pe Miaestatea Sa până la Patriarhie, după ce a fost scos din Palatul Regal, iar lumea a aruncat cu flori în calea mașinii care a tras afetul de tun cu trupul neînsuflețit al ultimului suveran al României. În timpul popasului de la Patriarhie au existat câteva momente neaşteptate, dar foarte grăitoare.

Un scaun a rămas gol în rândul oficialilor,cel destinat fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, care nu a a participat la scurta ceremonie desfăşurată în curtea Patriarhiei române.

simeon stalpnicul png
Scaunul rezervat fostului preşedinte Traian Băsescu a rămas liber Foto: Mihai Ionescu/Click!

“Tot continuăm să considerăm că abdicarea regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a interesului naţional al României. Din partea regelui. Acesta este punctul meu de vedere”, a spus Basescu, cu ani buni în urmă, în timpul unei emisiuni. Atunci când a aflat despre vestea morţii Regelui Mihai I şi-a schimbat, însă, punctul de vedere. "A murit un fost șef de stat. Din patru am rămas trei. A fost un șef de stat de vremuri grele. Dumnezeu să-l ierte. Nu aș comenta și altceva, nu sunt pregătit", au fos cuvintele lui Traian Băsescu la scurt timp după anunţul decesului fostului suvern român.

De departe, cel mai vesel invitat de onoare a fost Prinţul Charles al Marii Britanii.A zâmbit pe tot parcursaul evenimentului solem şi a dorit să facă conversaţie cu omologii aflaţi în prejma sa. La un moment dat, prinţul Charles a izbucnit în hohote de râs în timpul unei scurte discuţii cu un alt oficial.

simeon stalpnicul png
Prinţul Charles s-a amuzat cu un alt oficial Foto: Mihai Ionescu/Click!

În timp ce Custodele Coroanei, Principesa Margareta vărsa lacrimi amare şi era ţinută în braţe de soţul său, Radu Duda, care încerca să o calmeze, o femeie de vârstă a treia, îmbrăcată în haine ponosite, strângea florile care erau aruncate cu sutele în urma siciriului de peste 250 de kilograme în care îşi va dormi somnul de veci Regele Mihai I.

simeon stalpnicul png
O femeie de vârsta a treia a strâns florile aruncate în urma sicriului Foto: Mihai Ionescu/Click!
https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
cub octavia geamanu marian ionescu png
zanni
Ruxi și cristi mitrea
img (3) jpg
tudor chirila 2 jpg
surpriza Sursă foto: Pixabay.com
BeFunky collage (26) jpg
 Mobilizare partiala - rusi trimisi la razboi FOTO Profimedia
Coreea de Nord lansează două rachete balistice către Marea Japoniei foto epa-efe
image
image
image
image
telefon volan jpeg
whatsapp  pixabay
calendar ortodox 2021 05 octombrie sf misail daniil turnu jpeg
pexels karolina grabowska 6919956 jpg
belly gdec03de07 1920 jpg
beach 1867017 1920 (1) jpg