Marian e în comă după ce a fost prins sub podul din Genova. Un al doilea român găsit sub dărâmături


    Marian Roșca nu era căsătorit și nu avea copii
Marian Roșca nu era căsătorit și nu avea copii

Ce tragedie! Printre cei 37 de morți din Genova, Italia, se află și doi români, iar Marian Roșca (36 de ani) este grav rănit și în comă. Se întorcea acasă, în concediu, când podul Morandi s-a prăbușit, iar el a fost prins sub dărâmături.

UPDATE.Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că două persoane de cetăţenie româno-italiană şi româno-moldoveană au fost găsite moarte sub podul blestemat.  „În continuarea informaţiilor referitoare la incidentul produs la data de 14 august 2018, pe autostrada A10, în apropiere de Genova, ca urmare a prăbuşirii unei porţiuni din viaductul Morandi, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: În urma demersurilor echipei consulare mobile aflată la faţa locului, un alt cetăţean român, cu dublă cetăţenie, a fost identificat printre persoanele decedate”, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Astăzi, era ziua de nume a lui Marian, iar prietenii au intrat pe contul lui de Facebook ca să-i ureze „La mulți ani!”. Au încremenit când au văzut doliul, însă informația s-a dovedit a fi falsă. El se află în comă, în stare gravă. 

Marian Roșca, în vârstă de 36 de ani, din localitatea gorjeană Curtișoara, se afla pe podul din Genova Italia, atunci când acesta s-a prăbușit. Zeci de autoturisme și camioane au căzut în gol. Printre acestea și mașina lui Marian cu care se întorcea acasă, în concediu, el lucrând, de câțiva ani, în Franța. Î


    Marian lucra, de câțiva ani, în Franța
Marian lucra, de câțiva ani, în Franța

Guvernul italian a anunţat că va demara o investigaţie pentru a afla ce a cauzat prăbuşirea podului din Genova.

„Nu putem permite ca tragedii similare să se mai întâmple”, a declarat prim-ministrul Giuseppe Conte, care a promis că se va asigura că vor avea loc verificări de mentenanţă pentru toată infrastructura importantă.

Ministrul Transporturilor, Danilo Toninelli, a declarat că responsabilitatea pentru mentenanţă este împărţită în regiune între autorităţile locale şi compania de autostrăzi deţinută de stat, Anas.

„Vom afla dacă au fost făcute verificările. Dacă este măcar o persoană responsabilă, va trebui să plătească”, a declarat Toninelli.

Partidul Mişcarea 5 Stele, care conduce guvernul şi din care Toninelli face parte, a fost criticat după accident pentru că lucrările de resaturare la podul Morandi riscau să fie anulate pentru că „beneficiile nu justifică costurile”.

O pagină de pe site-ul Mişcării 5 Stele în care îngrijorările privind problemele structurale ale podului erau descrise ca fiind „poveşti pentru copii” a fost ştearsă.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular:+39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 249 50 64; +39 011 235 90 53,  apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 338 756 8134.

O porţiune lungă a Podului Morandi de pe autostrada A10, care asigură o legătură între Italia şi Franţa, s-a surpat marţi, la Genova, în timpul unei furtuni, iar zeci de vehicule au căzut în gol de la peste 50 de metri înălţime.

Bancnotele care valorează 1800 de lire
bacteria care te poate ucide
Ceapă
Ivana Knoll FOTO Instagram png
9 semne că partenerul tău este potrivit pentru tine. Sursă foto: Pixabay
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
soldati marele razboi foto imagoromaniae jpg
shutterstock 2130077543 (1) jpg
image
image
image
image
Ceapă
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg