Marian Neacşu numit secretar general al Guvernului, deși a fost condamnat la închisoare cu suspendare

7 decembrie 2021
article img

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Tiberiu Horaţiu Gorun se eliberează, la cerere, din funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru. Începând cu data prevăzută la art. 1, domnul Marian Neacşu se numeşte în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru”, se arată în decizia semnată de premierul Nicolae Ciuc şi apărută deja în Monitorul Oficial.

Marcel Ciolacu: „Neacșu nu este vreun tâlhar. E serios și eficient”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat cu fiecare ocazie că nu va interveni în actul de guvernare și nu va impune numiri în Guvern în calitatea sa de lider de partid. Pe de altă parte, el a spus că PSD sprijină numirea lui Marian Neacșu în funcția de secretar general al Guvernului, pentru că nu este „vreun tâlhar”, ci este un om serios și eficient.

Marcel Ciolacu spunea anterior că îşi asumă numirea lui Marian Neaşcu pentru funcția de secretar general al Guvernului, în ciuda faptului că social-democratul are o condamnare pentru conflict de interese. Condamnarea lui Neacșu pentru conflict de interese e „depăşită juridic” și nici nu apare în cazier, a punctat Marcel Ciolacu. El a adăugat că premierul Nicolae Ciucă a fost informat despre acest lucru.

Marian Neacșu a ocupat din 2019 funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Marian Neacșu a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție la șase luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, în februarie 2016, după ce și-a angajat nelegal fiica la biroul său parlamentar.