Marian Vanghelie către judecători: «Sunt natural ca brânza de oaie! Vreau să ies afară cu demnitate»

Ultima actualizare:

    Marian Vanghelie vrea să scape de arestul preventiv și să se întoarcă la familia saFoto: Arhiva Click!
Marian Vanghelie vrea să scape de arestul preventiv și să se întoarcă la familia saFoto: Arhiva Click!

Marian Vanghelie (47 de ani) le-a cerut joi (9 iulie) magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție să îl elibereze din arest pentru a putea merge la familia sa. Primarul suspendat al sectorului 5 a declarat că este un om cu demnitate „natural ca brânza de oaie”.

Fostul edil a precizat că el este un om cu demnitate și că nu merită să facă pușcărie, potrivit ziarului Adevărul. Vanghelie le-a spus magistraților că vrea să îi sensibilizeze cu atitudinea lui.

Poate am greşit, cred că am greşit. Am avut mandat poate pentru că m-am luat în gură cu parlamentarii, dar nu cred că pentru asta trebuie să stau în puşcărie. Trebuie să fie probe ca să suport ce suport. Uitaţi-vă...cred că arăt bine, dar pe dinăuntru nu arăt la fel de bine. Eu nu sunt un om care nu înţelege tot ce i se întâmplă. Puneţi-mi toate interdicţiile, dar lăsaţi-mă să mă duc la familia mea şi să mă ocup de acest dosar. Sunt multe poveşti în el. Cred în Dumnezeu şi cred în dumneavoastră, că reuşesc să vă sensibilizez prin atitudinea mea. Sunt natural ca brânza de oaie! Vreau să ies afară cu demnitate”, le-a spus Vanghelie judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Curtea Supremă a dezbătut joi (9 iulie) contestația fostului edil, față de decizia luată de instanță de a-i respinge cererea de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai ușpară. Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de procurorii DNA marți (7 iulie), în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de abuz în serviciu și luare de mită, respectiv șapte infracțiuni se spălare de bani. Primarul suspendat al sectorului 5 ar fi plătit suma de 141.000 de lei unei persoane care se ocupa cu strângerea de semnături pentru depunerea candidaturii Elenei Băsascu, la alegerile parlamentare din 2014.

În luna martie 2014, conform înţelegerii dintre inculpatul Vanghelie Marian-Daniel şi inculpatul Dumitru Marin, acesta din urmă a plătit suma de 141.000 de lei unor persoane care s-au ocupat cu strângerea a 9.400 de semnături pentru depunerea candidaturii la alegerile europarlamentare din primăvara anului 2014 a numitei Băsescu Elena, liste pe care apoi inculpatul Dumitru Marin le-a pus la dispoziţia inculpatului Vanghelie Marian-Daniel”, precizează DNA.

Vanghelie, acuzat că a dat bani posturilor B1TV și OTV

Anchetatorii susțin că Marian Vanghelie a folosit „mijloacele materiale proprii” pentru a influența opinia publică. Astfel, fostul edil ar fi încheiat contracte de publicitate cu societățile comerciale care operează pentru OTV și B1TB. Procurorii mai precizează că afaceristul Marian Dumitru ar fi sponsorizat „Vanghelionul” . Edilul suspendat ar fi primit în numerar, mare parte din suma de bani, cu ajutorul lui Mircea Sorin Niculae.

Conform înţelegerii dintre inculpaţii Vanghelie Marian-Daniel şi Dumitru Marian, raportat la această valoare a plăţilor nete, valoarea «comisionului de 20%» (folosul material necuvenit) solicitat şi primit de către inculpatul Vanghelie Marian-Daniel de la inculpatul Dumitru Marian a fost de 3.628.000 de euro”, se menționează în actul de sesizare al instanţei.  

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net