Marin Moraru a murit. Actorul avea 79 de ani

Ultima actualizare:

    Marin Moraru a murit la 79 de ani
Marin Moraru a murit la 79 de ani

Marin Moraru a murit duminică, 21 august, la vârsta de 79 de ani, la Spitalul Elias. Actorul era internat din 10 august și se lupta cu o boală necruțătoare.

Anunțul morții a fost făcut în direct la Antena 3 de către directorul Spitalului Elias. Decesul a avut loc în urma unui stop cardio-respirator.

”Avea o suferință grea și necruțătoare, cu un debut la începutul acestui an. Marele actor a trăit extrem de modest, nu i-a plăcut niciodată să fie mediatizat. Rugămintea familiei este să ne purtăm cu discreție în urma acestei suferințe ”, a declarat directorul medical Dana Safta, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

"Era în stadiu terminal de când s-a internat", a afirmat dr. Doina Dimulescu, managerul medical al spitalului, citată de stirileprotv.ro. “Nu mi-e frică de moarte, ci de pragul acela”, spunea actorul într-un interviu mai vechi. Familia păstrează discreţia şi nu a dorit momentan să comunice din ce cauză ne-a părăsit maestrul, însă în lumea actorilor se ştie că acesta suferea, de ani buni, de diabet.

Marin Moraru s-a născut în 31 ianuarie 1937 la București. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale” în anul 1961, la clasa profesor Dina Cocea, având ca examen de diplomă rolul Agamiță Dandanache din piesa O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale.

Era căsătorit de 52 de ani cu Lucia Moraru. Când s-au căsătorit, aceasta era încă în liceu. Și-au unit destinele într-o zi specială, 29 februarie.

A jucat în 50 de filme artistice

Marin Moraru a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” în anul 1961. La examenul de diplomă l-a interpretat pe Agamiță Dandanache, în piesa „O scrisoare pierdută”. A jucat la Teatrul Tineretului (1961 – 1964), la Teatrul de Comedie (1965 – 1968), la Teatrul Lucia S. Bulandra (1968 – 1971) și la Teatrul Național din Capitală (1971 – 1974).Actorul a avut roluri memorabile pe scenele teatrelor din țară. A ridicat lumea în picioare în spectacole precum „D'ale carnavalului”, „Leonce și Lena”, „Nepotul lui Rameau”, „Troilus și Cressida”, „Capul de rățoi”, „Umbră”, „Ocolul pământului”, „Trei gemeni venețieni”, sau „Tache, Ianke și Cadâr”, „Egoistul”, „Crimă pentru pământ” (după 1990).

Ca actor de film a jucat în pelicule célèbre, precum „Haiducii” (1966), „Operațiunea monstrul” (1976), „Toamna bobocilor” (1975), „Actorul și sălbaticii” (1975), „Filip cel bun” (1975), „Faleze de nisip” (1983), „Ringul” (1984), „Cuibul de viespi” (1987). În total, a fost prezent în 50 de filme artistice, majoritatea turnate înainte de 1989. La 2 martie 2009, actorul a fost distins cu premiul pentru întreaga carieră, în cadrul Galei Gopo.

Iată unele din cele mai ispirate replici ale sale din filme!

„Ce tineri am fost noi, mă Liviule… și ce feciori frumoși eram. Mai ales io. Și ce-am îmbătrânit. Și ne-am ramolit, mă Liviule… Mai ales tu” – Toamna bobocilor

„La apă mică, acolo-i place să stea” – Operațiunea Monstrul

A jucat şase ani în telenovele

Din 2007 şi până în 2013, Marin Moraru a jucat în telenovelele şi serialele de la Acasă TV şi PRO TV. A început cu "Inimă de ţigan", telenovela în care juca rolul lui Cristofor, cel mai bun prieten şi consilier al regretatului Gheorghe Dinica (în film, bulibaşa Aurică Fieraru). Povestea a continuat în "Regina", apoi s-a intors în timp, pentru o interpretare superbă a birjarului Costică, din "Aniela". Pentru producţia "Iubire şi Onoare", de la Acasă TV, Marin Moraru se transformase în arab. "La telenovele nu e leafa de la Hollywood, dar e o leafă de super pentru România. Nu e însă principalul argument pentru care aleg proiectele acestea. Cel puţin eu nu m-am dus pentru bani", povestea marele actor în "Q Magazine".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
carte pixabay jpg
multi bani jpg
bani banca bancnote jpeg
lake lucerne region 4343793 1280 jpg
image png
supa instant istock jpg
Jack Spintecătorul. Ilustrație publicată de „Illustrated London News”, la 13 octombrie 1888 (© Wikimedia Commons)
image
actualitate.net
image
actualitate.net