Marocanul suspect de crima din Iași, primul mesaj pentru părinții săi

Presupusul criminal al studenților din Iași, marocanul Ahmed Sami el Bourkadi, a luat legătura cu familia sa. Aflat în spatele gratiilor, el le-a transmis părinților un mesaj prin care îi roagă să stea liniștiți pentru că nu se face vinovat de crimă. Joi, el urmează să fie audiat de procurori și judecători. 

Marocan jpeg

Părinții tânărului suspectat de crima de la Iași trăiesc în aceste zile un coșmar. Băiatul lor este acuzat de o dublă crimă și se află închis în arestul poliției din România. A ajuns după gratii în noaptea de miercuri spre joi.  Vestea a căzut ca un trăsnet pentru întreaga sa familie, mai ales că tânărul este cunoscut ca fiind un om calm, liniștit și la locul lui. El nu a făcut niciodată probleme, a avut note bune la școală, s-a dedicat studiului și nu a avut de-a face niciodată cu oamenii legii, spune chiar avocata sa, Raluca Andrei. 

Avocat: „Familia trece prin clipe foarte grele”

“Părinţii au văzut că era calm, că îşi susţine nevinovăţia şi ei speră că lucrurile stau, într-adevăr, aşa cum susţine el. Cât tânărul a fost în Italia, el şi-a contactat rudele, o mătuşă din Canada, familia lui din Maroc. Le-a spus să aibă încredere în el, că îşi cere scuze că au trecut prin aşa ceva. Acolo în Maroc s-a auzit toată chestiunea, familia lui trece prin clipe foarte grele. El a fost un copil exemplar, dintr-o familie bună de medici farmacişti, nu a creat probleme, a avut note bune la şcoală, niciodată nu a creat absolut nicio problemă şi din cauza asta nu s-a gândit nimeni cum ar fi putut fi implicat în aşa ceva”, a spus Raluca Andrei, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Tânărul spune că este nevinovat

Există posibilitatea ca Ahmed Sami el Bourkadi să fie dus, în cursul zilei de joi, la casa unde au avut loc crimele. Cu una dintre victime, el se întâlnise cu doar câteva ore înainte să aibă loc crimele. “A spus că, într-adevăr se văzuse cu victima în ziua respectivă, l-a contactat întrucât îşi uitase un hanorac la amicul său, care a şi fost găsit omorât. Nu a avut vreo ceartă, vreo altercaţie cu acesta, nimic, dar a fost una din persoanele care l-au vizitat înainte de nefericitul eveniment”, a mai spus Raluca Andrei.

Nu a fugit din țară. Vacanța în Italia ar fi fost programată

Avocata a mai precizat că tânărul marocan nu a încercat să fugă din țară. Studentul a fost prins în Italia, la Roma, unde petrecea câteva zile alături de iubita lui. Era într-o vacanță programată cu trei săptămâni înainte. 

„A făcut dovada că vacanţa aceasta, în Italia, era programată de mai bine de trei săptămâni. avea biletele de întoarcere pentru România, achiziţionate. De la momentul la care a aflat că este căutat de autorităţile române, clientul meu a dorit să se întoarcă de bună voie acasă. Dânsul se consideră nevinovat, nu înţelege de ce s-au dat publicităţii atâtea aspecte negative cu privire la domnia sa, în condiţiile în care nu are antecedente penale, îl cunoştea doar pe băiat, pe victima de sex masculin, pe prietena acestuia doar tangenţial. Nu se face vinovat de acest dublu asasinat, care i se pune lui în sarcină.

Suspectul nu ar fi vrut să se ascundă. Dimpotrivă!

A solicitat sa fie trimis repede în ţară, pentru a putea da declaraţii şi a putea colabora la aflarea adevărului, renunţând chiar să aştepte traducerea documentelor din România. Nu s-a sustras, ci s-a suprapus peste acest eveniment. Sperăm să facem lumina în acest caz cât mai repede. A mers cu taxiul şi atunci s-a şi lovit, are şi fişa care este în custodia autorităţilor române, într-adevăr, fişa a fost găsită la percheziții, în apartamentul pe care îl folosea cu prietena lui, Iman. Daca era ceva, nu s-ar fi dus în văzul autorităţilor la spital, nu ar fi păstrat anumite documente incrimnatoare în locuinţă, a suferit un accident ca urmare a unei curse efectuate cu taxiul. A căzut, s-a lovit, s-a dus la spital, nu a avut intenţie să se sustragă sau să se ascundă”, a mai spus avocatul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net