Mărturia unui pacient de la „Matei Balș”: ”Nimeni nu ne-a liniștit și nu știam dacă nu ne-au părăsit acolo”

29 ianuarie 2021
article img
Un incendiu de proporții a avut loc vineri dimineață la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș

Un pacient internat la Institutul ”Matei Balș” a povestit, la Aleph News, clipele de groază prin care a trecut, imediat după izbucnirea incendiului de la Pavilionul 5. ”Nimeni nu ne-a liniștit și nu știam dacă nu ne-au părăsit acolo”, a declarat bărbatul.

Pacientul de la ”Matei Balș” a povestit că a auzit mai întâi o explozie, apoi s-a stins lumina și s-a oprit oxigenul.

„Singurul lucru pe care l-am auzit a fost «Rămâneți în camere», când a început să fie fum peste tot. După aceea, a fost explozia, s-a stins lumina, s-a oprit oxigenul la care eram legat și s-a făcut liniște”, a spus bărbatul pentru Aleph News.

Bărbatul internat a mai precizat că „minute în șir se auzeau doar pompierii la parter”.

„Nimeni nu spunea «Stați linistiți, venim sa vă scoatem» sau ceva, să știi că nu te-au părăsit acolo!”, a adăugat sursa citată.

Patru morți în incendiul de la Institutul ”Matei Balș”

Un incendiu a izbucnit vineri dimineață la parterul Institutului Matei Balș din București, care tratează bolnavi cu COVID. Trei persoane au murit carbonizate, iar a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat.

Ministrul Vlad Voiculescu se află la spital, alături de Raed Arafat, care a spus că nu vrea să speculeze asupra cauzelor incendiului, urmând ca ancheta să stabilească ce s-a întâmplat.

Toți pacienții din pavilionul 5, peste 100, au fost evacuați, fiind declanșat planul roșu de intervenție. Aceștia au fost preluați de alte unități din București sau internați în alte pavilioane de la Matei Balș. Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România după incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț.

Citește și:

Incendiu la ”Matei Balș”. Toni Grecu, printre pacienții evacuați. Ce spune soția umoristului