Mărturia unui preot care lucrează la Spitalul din Craiova: «La ATI este imaginea iadului!»

Ultima actualizare:

Multă suferinţă, disperare, neputinţă, dar şi moarte. Aceasta e imaginea unei secţii de terapie intensivă COVID, un loc în care unii se chinuie să trăiască, alţii se chinuie să salveze. Într-un astfel de loc, încercând să aducă puţină alinare, merge aproape zi de zi preotul Marcel Răduţ Selişte.

„Vă mărturisesc că e un fel de întâlnire cu imaginea iadului. Un iad în care sunt, totuşi, nişte fiinţe care luptă pentru a-i salva pe cei aruncaţi în acest iad, pe bolnavii de coronavirus. M-a marcat profund întâlnirea duhovnicească în spovedanie şi împărtăşanie cu un om tânăr, inginer IT-ist. Din păcate, a apelat prea târziu la ajutorul medical, a venit cu plămânii foarte afectaţi. Şi a avut totuşi voinţa sufletească să solicite preot. M-am prezentat, s-a mărturisit, un om care a luptat până la capăt cu boala, un om pentru care s-au făcut eforturi, dar, din păcate, a venit... prea târziu”, a povestit la Digi24 Marcel Răduţ Selişte (50 de ani), preot care lucrează de peste un deceniu la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Şi el a trecut de două ori prin boală 

S-a rugat, de-a lungul timpului, la căpătâiul multor oameni grav bolnavi, dar parcă nimic nu a fost mai greu şi mai dureros decât acest ultim an. Pandemia ne-a lăsat tuturor răni adânci. Părintele povesteşte că de fiecare dată când e chemat la ATI spune în gând o rugăciune. Apoi se echipează, îşi face cruce şi merge în secţie. „E extrem de greu să porţi acel costum. Eu îl port 2-3 ore, cât stau în ATI COVID, dar când mă gândesc la medicii care stau cel puţin opt ore, şi mai trebuie să facă şi procedurile medicale... Vă spun, e cumplit!”.

Dar cel mai greu îi e când intră în saloane şi nu-i mai găseşte în patul lor pe cei pe care îi cunoscuse cu o zi-două înainte. E semnul că au pierdut lupta cu virusul. Nici el nu e străin de infecţia cu SARS-CoV-2. A trecut prin boală de două ori, însă simptomele nu au fost grave şi s-a recuperat. Acum se pregăteşte să se şi vaccineze.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net