Mărturie-șoc a unui medic: ”Directorii iau și 30% din contractele cu Hexi”

Ultima actualizare:

    Un microbiolog celebru a acceptat să vorbească despre banii negrii care rulau în spatele contractelor cu Hexi Pharma
Un microbiolog celebru a acceptat să vorbească despre banii negrii care rulau în spatele contractelor cu Hexi Pharma

Noi dezvăluiri în cazul Hexi Pharma! Unul dintre cei mai importanți medici microbiologi din România a vobit despre circuitul șpăgilor primite de la angajații lui Dan Condrea. Cea mai mare parte din banii era luată de managerii de spitale.

Aceştia încasau 30% din contractul cu Hexi Pharma, iar o parte din bani ajungeau la partidele care-i mențin în funcție. Ce rămânea se împărțea între directorul medical, șeful de achiziții, epidemiologul și chiar și asistenta șefă.

Doctorul a povestit pentru jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor cum negociau reprezentanţii Hexi Pharma pentru a-şi impune produsele în spitale.

”Toate firmele dădeau bani”

”Aproape toate firmele de biocide dădeau bani. Ca să fie clar! Dar Hexi avea un specific. Se știa că produsele lor sunt slabe. Și atunci, ei plusau la bani, față de alții. O să vă povestesc o întâlnire cu Flori Dinu, directorul general de la Hexi. Întâi, contextul. Știind că aveau dezinfectanți slabi, îi tot refuzam, îi descalificam. Infecțiile nosocomiale deveneau în toată țara o problemă tot mai mare! Și le căutam nod în papură că produceau biocide slabe, nu doream să-i am în spital. Dar directorul a venit la mine și mi-a zis: „E timpul să termini cu ce ai tu cu Hexi!", a povestit medicul. Epidemiologul a pvestit în amănunt ce discuții a avut cu şefa Hexi Pharma, Flori Dinu, care a încercat să-i ofere mită contra unui contract.

”- Nu are sens, produsele firmei dumneavoastră au probleme.

- Dar n-aveți dreptul să ne refuzați!

- Ba da, am dreptul ca profesionist! Și am dreptul să fac un referat de respingere prin care să anunț și celelalte spitale.

- Am înțeles. Cât v-a dat Anios?

- Poftim?!!!

- Cât v-a dat Anios că eu vă dau dublu!

- Ieși afară!

- Ce?

- Ieși afară acuuuum! Cară-te repede cu liftul că dacă îți dau un șut în cur te duci direct pe geam și pici direct la parter!”, a fost dialogul dintre medicul microbiolog și Șefa Hexi Pharma.

Directoarea Hexi Pharma nu a dorit să spună dacă acuzațiile care i se aduc sunt sau nu adevărate.

Laura Condrea, fosta soție a lui Dan Condrea, a declarat, astăzi că a văzut în calculatorul bărbatului listele cu șpăgi. ”Unele erau nominale, altele pe partide”,a precizat femeia.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net