Mărturii din infernul de la Constanța: „Oamenii fugeau disperați pe scări, unii dezbrăcați”

incendiu constanta inquam jpeg
7 oameni au murit în incendiul izbucnit vineri, 1 octombrie, la Spitalului de Boli Infecțioase ConstanțaFoto: Inquam Photos

La câteva zile de la incendiul izbucnit în secția ATI COVID a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, în urma căruia au murit 7 pacienți, apar noi detalii cutremurătoare. Pompierii ISU care au ajuns primii la locul dezastrului, dar și bolnavii care au supraviețuit povestesc prin ce coșmar au trecut.

Pacienții fac mărturii cutremurătoare

image
Violeta DrezaliuFoto: Captură Observator

„A venit doamna asistentă și a zis că miroase a ceva încins. Punea mâna pe încărcătoare, M-a bufnit râsul și i-am zis că noi nu avem miros”, a declarat la Observator Violeta Drezaliu, o pacientă internată la etajul doi împreună cu fiul ei de 3 ani. Nu a durat mult până când gluma s-a transformat în coșmar. „Când a deschis ușa, de pe coridor a venit un fum negru. Și atunci am alergat cu copilul pe scări, eu, care puteam. Erau câțiva oameni care nu puteau să meargă pe picioare, restul erau ajutați, în pampers, dezbrăcați...”, adaugă femeia. „Păi au luat pe toată lumea din saloane, trăgeau de noi pe scări. Eu eram cu mama mea, că dacă nu avea aer, am tras-o așa, săraca, după mine: haide, mama, haide, mama! Dar ăia care erau în aparatele alea, gândiți-vă”, spune o fostă pacientă care s-a întors luni să-și recupereze bunurile abandonate în ziua incendiului.

Pompier: „Victime la geam, care stăteau să sară”

image
Nicușor Sandu, plutonier ISU Constanța

Pompierii ISU au fost primii care au sosit după ce s-a dat alarma. În ciuda experienței profesionale, și pe ei i-a marcat scena de la spitalul din Constanța. „Foarte mult fum, victime la geam, care stăteau să sară. Nu mai aveau oxigen, erau speriați, tremurau de frică”, își aduce aminte Nicușor Sandu, plutonier ISU Constanța.

Au mai murit doi pacienți

7 din cei 10 bolnavi de COVID, internați în secția ATI, au murit vineri dimineața (1 octombrie), în incendiul izbucnit la Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.  Restul pacienților au fost evacuați și transferați către alte spitale. Doi dintre ei s-au stins ieri, din cauze care nu au legătură cu incendiul, precizează medicii. Este vorba despre un bărbat de 75 de ani, care avea comorbidități, și de unul de 63 de ani, ce fusese transferat la Spitalul de Pneumoftiziologie.

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Tora Vasilescu
image png
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
Narcisa Suciu pe scena  jpg
adelina pestritu si virgil steblea 003 jpeg
iulia albu
ruxi si cristi mitrea jpg
paris fashion week profimedia 0726338599 jpg
Adina Codreanu FOTO arhiva personala (6) jpg
image
image
image
image
parlament jpeg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg