Masa de Paşte: Câţi bani trebuie să ai pregătiţi

Ultima actualizare:

    Bunătăţile de pe masa de Paşte vor lăsa urme în portofelFoto Click!
Bunătăţile de pe masa de Paşte vor lăsa urme în portofelFoto Click!

Pregătirea mesei pentru Paşte de anul acesta necesită un buget minim de aproximativ 400 de lei, dacă produsele sunt cumpărate de la hipermarket şi gătite acasă, însă bugetul se poate mări şi de aproape trei ori, depăşind 1.000 de lei, în cazul în care mâncarea este livrată gata de firme de catering.

O masă tradiţională de Paşte, care conţine borş de miel, drob, aperitive, friptură de miel, ouă vopsite, sarmale, pască, cozonac, băuturi alcoolice şi răcoritoare costă în jur de 400 de lei, dacă ingredientele necesare sunt cumpărate şi gătite în casă.

Masa de Paşte: Carnea de miel

Astfel, carnea de miel poate fi cumpărată din piețe cu sume cuprinse între 21 şi 26 de lei pe kilogram, ca şi anul trecut. În acelaşi timp, o pungă de un kilogram cu organe şi prapur pentru drob costă între 21 şi 25 de lei.

În schimb, kilogramul de drob gata preparat şi ambalat în caserole porneşte de 16 lei şi poate ajunge şi până la 75 de lei. Astfel, cel mai scump drob este comercializat de producătorii care vând produse tradiţionale. Un kilogram de drob din pui costă 65 de lei, iar cel din curcan 75 de lei.

Masa de Paşte: Aperitiv

Pentru aperitiv, 100 de grame de muşchi file costă 3,12 lei, aceeaşi cantitate de şuncă de porc costă aproximativ 3 lei, 100 de grame de telemea de vacă poate fi cumpărată cu 2,15 lei, caşcavalul cu 2,49 lei 100 de grame, iar un baton de salam de Sibiu costă între 32 şi 37 de lei. De asemenea, un kilogram de roşii costă în jur de 7 lei, castraveţii - între doi şi patru lei bucata, iar legătura de ceapă verde poate fi achiziţionată cu un leu.

Un carton cu zece ouă costă 7 lei, iar vopseaua între 1,7 şi 4 lei un plic. De asemenea, din magazine pot fi achiziţionate oruă gata vopsite, preţul fiind de 7 lei pentru 8 bucăţi.

Pentru cei care în loc de friptură de miel preferă peşte, un kilogram de medalion de somon costă 39,99 lei, iar dorada - 30,99 lei kilogramul.

De asemenea, dacă în meniul de Paşte se doreşte şi o friptură de porc, o caserolă cu patru cotlete costă între 7,5 lei şi 12 lei, iar kilogramul de pulpă de porc între 20 şi 25 de lei. Dacă se optează pentru friptură de pui, un kilogram de piept dezosat este aproximativ 22 de lei, iar pulpele de pui pot fi cumpărate şi cu 15 lei kilogramul, informează mediafax.ro.

Masa de Paşte: Pasca şi cozonacul

De pe masa de Paşte nu pot lipsi pasca şi cozonacul. Astfel, cozonacul poate fi achiţionat cu preţuri cuprinse între 4 lei şi 40 de lei, iar pasca între 10 şi 25 de lei.

Cei care nu au timp sau nu ştiu să gătească produsele specifice mesei de Paşte, pot apela la firmele de catering, mâncarea putând fi comandată şi online, însă diferenţa de preţ va fi considerabilă.

Un astfel de site oferă trei variante de meniu pentru masa de Paşte, cu preţuri cuprinse între 634 de lei şi 914 lei, fără a fi incluse şi băuturile alcoolice sau cele răcoritoare.

Masa de Paşte: Comandă mâncare

Primul meniu, denumit "Masa Iepuraşului Simpatic", conţine borş de miel (2,4 kg), un drob de miel (1,2 kg), două porţii de salata de boeuf (1,8 kg), o porţie cu 27 de saramale din porc, o porţie de fasole bătută (1,2 kg), friptură de pui (2 kg), o pască cu brânză dulce şi stafide (1 kg) şi un cozonac cu nucă (1 kg). Costul total este de 634 de lei.

Cea de-a doua variantă de meniu, "Masa Domnului Iepurilă", costă 732 de lei şi conţine: borş de miel (2,4 kg), borş de curcan (2,4 kg), un drob de miel (1,2 kg), două porţii de salată de boeuf (1,8 kg), două porţii de sarmale de porc, friptură de porc (2 kg), o pască cu brânză dulce şi stafide (1 kg) şi un cozonac cu nucă (1 kg).

Meniul "Masa Completa de Paşte" costă 914 lei şi conţine: borş de miel (2,4 kg), borş de curcan (2,4 kg), un drob de miel (1,2 kg), salată de boeuf (1,8 kg), sărmăluţe din porc (27 buc), sărmăluţe din pui (27 buc), fasole bătută (1,2 kg), friptură de porc (2 kg), friptură de pui (2 kg), friptură de miel (2 kg), o pască cu brânză dulce şi stafide (1 kg), un cozonac cu nucă (1 kg).

Dacă la acest meniu se mai adaugă băuturi alcoolice şi răcoritoare, costul total depăşeşte 1.000 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Fazile a Egiptului colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
teren agricol
donald trump kamala harris AFP jpg
algarve depositphotos jpg
iluzie jpg
femeie 102 ani jpeg
Amenda rutieră cu tableta la Sibiu Foto Dan Claudiu Buzdugan
stat bloc romania jpg
harta glob pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net