Masa de Paşte te poate costa până în 350 lei
Se apropie sărbătorile şi este momentul să te pregăteşti de cumpărături pentru masa de Paşte. Reporterii Click! îţi spun cât te vor costa anul acesta alimentele şi cum să le cumperi corect.
Pentru a te bucura de sărbători, pentru a avea o masă îmbelşugată şi liniştită fără să cheltuieşti foarte mulţi bani, trebuie să-ţi faci un plan de bătaie şi să ţii cont de anumite reguli.
Cum alegi carnea de miel?
Carnea de miel proaspătă are o culoare rozalie şi este elastică. Produsul nu trebuie să miroasă şi nici să prezinte la suprafaţă mucilagii. Carnea de miel sau de oaie care este veche îşi pierde din elasticitate, are o culoare cărămizie cadaverică, la atingere este lipicioasă şi miroase. Când cumpărăm miel, trebuie să fim foarte atenţi la greutatea acestuia. Ideal ar fi să alegem miei care cântăresc 12-14 kilograme. Cei mai mici, mai ales cei sub 10 kilograme, au carnea foarte indigestă, conţin colagen şi oxipurine care dăunează mai ales persoanelor ce suferă de gută.
La ce să fii atent dacă prepari drob
În cazul în care dorim să cumpărăm organe de miel pentru a prepara drob, vânzătorul trebuie să ni le vândă direct din carcasa mielului, pentru a şti cu siguranţă că nu sunt ficat, rinichi, inimă sau plămâni de câine. Carnea trebuie cumpărată numai din magazine autorizate sanitar veterinar. Organele de miel se alterează mai repede decât carnea, deci ne va fi destul de uşor să ne dăm seama, după miros, dacă sunt proaspete sau nu.
Citeşte ştampila de pe ouă!
Când alegi ouăle pentru vopsit, trebuie să fii foarte atent la ştampila acestora. Dacă nu se observă foarte bine, nu te risca să cumperi astfel de produse.
Alege legumele din piaţă!
Pe lângă faptul că sunt mult mai ieftine decât legumele şi fructele din supermarket-uri, acestea pot fi şi mult mai proaspete. Pe tarabele din piaţă nu vei vedea verdeţuri veştede sau legume moi, lovite şi stricate. În supermarket-uri se mai întâmplă să dăm şi peste astfel de produse.