«Maşina mea merge cu ulei de la gogoşi!»

Ultima actualizare:

    După ce a prăjit gogoşi, Gheorghe Pişta a pus  uleiul într-o sticlă şi l-a turnat în rezervor (FOTOGRAFII: CRISTIAN FRANŢ)
După ce a prăjit gogoşi, Gheorghe Pişta a pus uleiul într-o sticlă şi l-a turnat în rezervor (FOTOGRAFII: CRISTIAN FRANŢ)

Are „gogoşeria“ după el! Cel puţin, aşa miroase în urma maşinii lui Gheorghe Pişta din Caransebeş: ca la gogoşerie. Şi asta, pentru că nea Ghiţă nu foloseşte motorină, ci ulei de gătit! E mai ieftin şi nici nu poluează.

Ghiţă Pişta are 58 de ani şi este şofer din 1977. Dar, de când s-au scumpit carburanţii, bărbatul nu îşi mai permite să alimenteze la benzinărie. Aşa că, de câteva săptămâni, a trecut pe ulei de floarea soarelui. Ideea i-a venit după ce a văzut că în SUA, unde a lucrat în urmă cu câţiva ani, patronul său alimenta camioanele cu ulei decantat de la McDonald’s.

„E mai bine aşa, nu risc niciodată să rămân în pana prostului, adică fără carburant. Pot coborî în orice sat, la orice chioşc, iau rapid două sticle de ulei şi ajung acasă! Astăzi, spre exemplu, am alimentat cu ulei în care s-au prăjit gogoşi“, spune omul râzând. Cât despre miros, el recunoaşte că salivează serios la volan. ”Mi-am luat şi borcanul de murături la mine“, glumeşte nea Ghiţă. Vecinii şi prietenii bărbatului mai râd de el şi îi spun că parcă vine de la gogoşerie, dar omul se gândeşte la economia din portofel şi este tare mulţumit.

”În România, economia pentru şoferii care folosesc ulei se simte. E o diferenţă de 2 lei la litru. Dacă iau ulei de la supermarket mă costă 3,99 lei litrul. Cum eu consum cam un rezervor şi jumătate pe lună, vin vreo şaptezeci de litri şi o economie de 140 de lei lunar“, ne-a spus nea Ghiţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net