Mașina, simbol al statutului social

9 noiembrie 2020
article img

Până nu demult, cel care deținea un autoturism - indiferent de marcă - era privit cu admirație în societate pentru simplu fapt că avea mobilitate față de ceilalți. Dacă e să căutăm și mai adânc în istoria mijloacelor de transport orice avantaj a fost întotdeauna speculat și asociat cu bogăția, statutul social în comunitate, poate chiar cu respectul. De la carul cu boi la căruța trasă de cai, până la primele automobile accesibile pe piață astăzi, achiziționarea unei mașini nu mai reprezintă o problemă nici măcar pentru păturile mai nevoiașe ale societății.

Bugetele de achiziție pot să pornească de la 500 de euro la 1 milion de euro, diferența este de performanță, brand, vechime, dar cel mai important aspect după care trebuie să ne ghidăm este siguranța.

Este o mașină scumpă un moft?

În ultima vreme se pune accentul de brand; fiecare iubitor de automobile are o marcă preferată, un model al acelei mărci și dorința de a-l achiziționa la un moment dat, atunci când financiar se califică pentru o achiziție directă sau cu ajutorul instrumentelor financiare. Întrebarea rămâne însă dechisa - câți dintre noi la achiziția unei mașini ne interesăm care sunt performanțele ei când vine vorba de siguranță?  Ei bine, aici trebuie să insistăm pentru că da, modelele noi în general scumpe vin cu o garnitură de sisteme performante care nu fac doar condusul mai ușor, dar ajută conducătorul auto să stăpânească de cele mai multe ori o putere, care, fără aceste sisteme, s-ar dovedi lipsită de control.  

Chiar dacă scump nu înseamnă întotdeauna și performant, cu siguranță ieftin în domeniul auto înseamnă mai puțină securitate pentru conducătorul auto, cât și pentru pasageri.

Cum ne asociem cu brandul potrivit?

Mașinile se împart în diverse categorii răspunzând cererii din partea pieței. Sunt automobilele pentru publicul larg cu diverse opțiuni și la prețuri accesibile și cele de nișă. Producătorii au sezizat că un pasionat este dispus să investească pentru mașina care îl caracterizează. Aici intră gama de mașini sport tunate și modificate până la limita posibilă a șasiului și motorizării, dar mai sunt și modelele foarte scumpe ale producătorilor de lux care vin la pachet cu imaginea de respect și performanță acumulată în ani de zile. Când un client se asociază cu un brand este foarte influențat și de anturajul din care face parte; acesta este și motivul pentru care o să vedem BMW-uri cu garda joasă chinuite pe drumuri de sat, încă neasfaltate, dar cu șoferi fericiți că și-au asigurat admirația comunității.   

Înainte de a lua hotărârea în privința achiziționării automobilului, întreabă un specialist AutoDel. Chiar dacă ai deja unul, te putem ajuta să îl găsești pe cel mai potrivit pentru tine.

Alege după performanțe, nu după trend!

Specialiștii AutoDel te pot ajuta să îți alegi automobilul potrivit stilului de condus, nevoilor de spațiu, motorizare, consum și preferințe de brand. O mașină potrivită înseamnă un echilibru între toate aceste caracteristici, așa că înainte de a discuta cu prietenii care va fi următoarea ta mașină întreabă-ne pe noi. În plus, vei putea alege și testa mașina în condiții de siguranță. Și tot în condiții de siguranță financiară o vei putea achiziționa prin instrumentele financiare puse la dispoziție direct de AutoDel. Mașina nu trebuie să fie o povară, ci un mijloc de deplasare plăcut și sigur între destinațiile vieții tale.  

Ai grijă de ea

Autoturismele necesită o îngrijire tehnică pe măsură, lucru cu care AutoDel te poate ajuta în service-ul propriu, prin specialiștii săi. 

Nu ignora de asemenea aspectul mașinii, o îngrijire adecvată este esențială, atât în exterior, cât și în interior. Lacul vopselei se mătuieşte, tapițeria din piele prezintă semne de uzură, chiar și tapițeria textilă necesită o întreținere periodică, elementele din interior necesită o îngrijire și o curățare în detaliu, iar sistemul de climatizare necesită o igienizare. Cu toate acestea te poate ajuta AutoDel, cu serviciile de detailing auto de specialitate.