Mașinile cu volanul pe dreapta ar putea fi interzise în România


    În doi ani, vehiculele provenite din  Marea Britanie au fost implicate în aproape 200 de accidente grave
În doi ani, vehiculele provenite din Marea Britanie au fost implicate în aproape 200 de accidente grave

Un proiect de lege depus la Senat propune o măsură necesară pe șoselele din România. Astfel, maşinile cu volanul pe partea dreaptă ar putea fi interzise, dacă proiectul va fi aprobat de legiuitori.

Conform expunerii de motive, „intervenţia legislativă e necesară deoarece numărul total de accidente produse de maşini cu volanul pe dreapta depăşeşte 10% din totalul accidentelor pe an. Coliziunile sunt frontale, iar posibilitatea de evitare este nulă, din cauza lipsei de vizibilitate a şoferilor”. Documentul mai arată că, „în ceea ce priveşte accidentele în care au fost implicate maşini cu volanul pe dreapta, majoritatea au fost produse de conducătorii acestor autovehicule. Statistica este înfiorătoare: în 2018 – 102 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 28 de persoane şi 106 rănite grav, în 2019 – 90 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 35 de persoane şi 88 rănite grav”. 

Expunerea de motive scoate în evidenţă şi valul de înmatriculări de maşini cu volanul pe dreapta, provenite din Marea Britanie, unde se circulă pe partea stângă. Astfel, potrivit unor statistici ale Registrului Auto Român, în ţară au fost aduse peste 29.000 de maşini cu volanul pe dreapta în anul 2018 şi mai mult de 20.000 în anul 2019. Proiectul de lege conţine şi sancţiunile aplicate celor care nu vor respecta noua reglementare. Concret, cei care vor conduce o maşină cu volanul pe dreapta în România riscă şase până la opt puncte, ceea ce înseamnă amenzi cuprinse între 870 şi 1.160 de lei. În plus, poliţistul rutier va reţine certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia. Documentele vor fi restituite de către poliţia rutieră la prezentarea dovezii eliberate de Registrul Auto Român, dovadă din care să rezulte mutarea postului de conducere al autovehiculului pe partea stângă. 

oana roman si marius elisei
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
condimente jpeg
FotoJet jpg
horoscop zilnic 1 martie jpeg
antonia sexy jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
Constantin Diță îl interpretează pe Giani din ”Las Fierbinți” jpeg
image
image
image
image
image
image
4 front doctorita spagara jpg
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg