Mașinile la control! Polițiștii au depistat sute de autoturisme în trafic cu probleme tehnice

Ultima actualizare:

    Sute de mașini au fost oprite în trafic și verificate din punct de vedere tehnicFoto: Poliția Română
Sute de mașini au fost oprite în trafic și verificate din punct de vedere tehnicFoto: Poliția Română

Polițiștii de la Rutieră și inspectorii de la Registrul Auto Român (RAR) au oprit maișinile în trafic, în mai multe zone ale țării, pentru a le verifica din punct de vedere tehnic. 528 de șpferi s-au ales cu sancțiuni contravenționale.

Polițiștii rutieri din Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare și Timiș au verificat starea tehnică a autovehiculelor, a sistemelor de frânare, a mecanismelor de direcție, a sistemelor de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante.

Controale în trafic ale Poliției și RAR în cinci județe ale țării

De asemenea, au controlat  instalațiile de iluminare/semnalizare, echipamentele electrice, existența și autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, vizibilitatea și legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.

Totodată, au fost atenți și la sistemul de rulare (punți, roți, anvelope și suspensie), precum și la aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu excepția celor omologate și certificate.

946 de mașini au fost verificate tehnic și au fost date 528 de amenzi

Au fost oprite 946 de autovehicule și au 528 de șoferi au fost amendați. Din totalul sancțiunilor contravenționale, șase au fost aplicate pentru deficiențe ale sistemul de frânare, patru pentru deficiențe ale mecanismului de direcție, 34 pentru deficiențe ale sistemului de rulare (anvelope), 43 pentru deficiențe ale instalațiilor de iluminare/semnalizare și zece pentru aplicarea de folii neomologate pe parbriz, geamurile laterale ori lunetă.

Ce nereguli au găsit polițiștii și inspectorii de la RAR la mașinile oprite

Alte 34 au fost date pentru alte deficiențe tehnice,16 pentru neefectuarea în termen a inspecției tehnice periodice, 308 pentru alte abateri de la normele rutiere și 73 pentru abateri prevăzute de alte acte normative. Cinci permise au fost reținute pentru deficienţe periculoase la sistemul de frânare și alte patru pentru probleme grave la la mecanismul de direcţie.

Totodată, au fost retrase 123 de certificate de înmatriculare. Polițiștii au dispus, în șapte cazuri, imobilizarea autovehiculelor, întrucât pericolul creat de deficiențele tehnice constatate era major, evitându-se în acest fel producerea unor accidente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net