Medic: ”După o tură la ATI Covid, oamenii au nevoie de perfuzii și oxigen ca s-o ia de la capăt”

6 iulie 2020
article img
Dr. Corina Manole spune că medicii și asistentele de la secția ATI Covid din cadrul Spitalului de Urgență Galați suferă de epuizarefoto: arhiva personală/Facebook

Şefa secţiei ATI din Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi lansează pe Facebook un mesaj în care vorbeşte despre epuizarea psihică şi fizică a cadrelor medicale de la această secţie. Medicul Corina Manole menţionează în mesajul postat pe reţeaua socială că după încheierea unei ture la ATI Covid, cadrele medicale au nevoie de perfuzii şi oxigen.

În postarea de pe Facebook, şefa secţiei ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi scrie că medicii şi asistentele care lucrează pentru tratarea bolnavilor de Covid-19 sunt obosiţi, epuizaţi, resemnaţi, dar şi că au ajuns să se simtă ”calul de povară al judeţului”. 

”Voi scrie, din nou, despre NOI, ATI Judeţean. Obosiţi, epuizaţi, resemnaţi...Calul de povară al judeţului, la care unii se uită să vadă cât poate să mai ducă şi îi mai pun în cârcă. Azi, despre Oameni, care după încheierea unei ture la ATI Covid, au nevoie de perfuzii şi oxigen ca să poată să o ia de la capăt. Oameni care s-au străduit să rămână sănătoşi pentru a putea trata cazurile critice din tot judeţul. Acum, vă spun că am obosit şi suntem dezamăgiţi. Ne-am făcut şi ne vom face datoria în continuare, până când vom mai putea... Dar obosiţi psihic, epuizati fizic , resemnaţi. Singura Secţie ATI funcţională permanent din Judeţul Galaţi.”, se arată în mesajul postat pe contul oficial al Secţiei ATI a Spitalului Judeţean Galaţi.

Citește și:

Descoperirea tulburătoare făcută de medici la autopsiile pacienților cu coronavirus: „Mai avea mulți ani de viață”

Cine sunt cei trei medici din linia întâi, uciși de coronavirus

Peste 1.000 de cazuri în Galați de la debutul pandemiei

La Galaţi, conform ultimei raportări a autorităţilor, au fost confirmaţi până acum cu COVID 19 un număr de 1.040 de persoane dintr-un număr total de 10.317 teste efectuate. S-au vindecat până acum 625 de persoane, iar 94 au decedat.