Medic rezident din Cluj, reținut după ce a emis adeverințe de vaccinare false

5 august 2021
article img
Adeverințe de vaccinare eliberate în fals. O persoană a accesat registrul vaccinărilor într-un centru din AlbaSursă foto: Inquam Photos/George Călin

O tânără din Cluj, medic rezident, suspectată că a accesat baza de date a unui centru de vaccinare din Alba şi a emis în fals mai multe adeverinţe de vaccinare, a fost reţinută în urma percheziţiilor făcute joi, 5 august.

Poliţiştii din Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat joi două percheziții în județul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic.

Una dintre ele, o tânără în vârstă de 26, medic rezident a accesat o platformă națională de evidență a vaccinărilor și a  eliberat adeverințe care atestau, în fals, vaccinarea anti Covid-19, anunță IPJ Alba. Cei de la Direcţia de Sănătate Publică spun că şi-au dat seama de întreaga situaţie după ce au văzut că nu există o concordanţă între dozele de vaccin efectuate şi adeverinţele eliberate.

”În urma percheziţiilor care au avut loc azi, 5 august 2021, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru fals informatic, a fost ridicat un telefon mobil, o tabletă şi o unitate de calculator”, au transmis, joi după-amiază poliţiştii.

Aceştia au precizat că o tânără, de 26 de ani, din Cluj – Napoca, a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine, 6 august, să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

”Din cercetări a rezultat că, la data de 28 iunie a.c., o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidenţă a vaccinărilor al unui centru din judeţul Alba şi ar fi eliberat, mai multe adeverinţe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate în locaţia respectiv”, au mai precizat poliţiştii, potrivit News.ro.