Medicii de la Sanador care au operat băieţelul de 1 an şi 10 luni au fost demişi

Ultima actualizare:

    Un copil de 1 an şi 10 luni a murit la câteva ore după o intervenţie chirurgicală la Spitalul Sanadorfoto: captura Facebook
Un copil de 1 an şi 10 luni a murit la câteva ore după o intervenţie chirurgicală la Spitalul Sanadorfoto: captura Facebook

Spitalul Clinic Sanador a anunţat că a decis ca activitatea chirurgicală a medicilor sancționați în cazul copilului de 1 an şi 10 luni, mort după o operaţie de hernie inghinală, să fie suspendată. Luni, Colegiul Medicilor din Bucureşti a anunţat că a dat „vot de blam” doctorilor respectivi.

Reprezentanții Sanador au precizat, într-un comunicat de presă, că imediat după decesul copilului spitalul a reziliat contractele de colaborare cu medicii din echipa operatorie principală. Mai mult, compania mai transmis că „activitatea secției de Pediatrie, precum şi a celor 18 linii de gardă permanente care deservesc toate secțiile spitalului, se desfăşoară în continuare în parametri normali pentru a putea rezolva cu succes toate cazurile medicale ale pacienților, indiferent de vârsta sau de complexitatea situațiilor medicale”.

Colegiul Medicilor din Bucureşti s-a autosesizat în octombrie 2018, după ce un copil în vârstă de 1 an și 10 luni a murit la spitalul Sanador din Bucureşti, în urma unei operații de hernie inghinală.

Vot de blam pentru medicii investigaţi

Luni, 25 martie, Comisia de Disciplină a atransmis că a decis să-i sancționeze cu vot de blam pe medicii ce au făcut obiectul cercetării disciplinare, respectiv medicii chirurgi, anesteziști și pediatri implicați în acest caz.

„Decizia are la bază un amplu probatoriu constituit din documente medicale, declarații ale medicilor și ale tuturor persoanelor implicate inclusiv părinții copilului”, a transmis Colegiul Medicilor care a mai transmis că, monitorizarea parametrilor vitali postoperator a fost insuficientă în cazul copilului în vârstă de un an și 8 luni.

Anul trecut, imediat după decesul copilului, reprezentanţii Spitalului Sanador au informat că documentaţia şi declaraţiile medicilor implicaţi arătau că au fost respectate procedurile şi protocoalele medico-chirurgicale aferente afecţiunilor respective.

Ştefan Alexandru Duţă, băiețelul în vârstă de 1 an și 10 luni din Târgoviște, care , pe 20 octombrie 2018, a fost operat pentru "testicul necoborât stâng", la Spitalul Sanador din Capitală, a murit în urma hemoragiei produse după intervenția chirurgicală, conform raportului medicilor legiști.     

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net