Medicii i-au replantat piciorul fetiței de șapte ani, victima șoferului de 17 ani. Operația a durat 9 ore

Ultima actualizare:

Medicii de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” i-au replantat piciorul fetiței rănite în accidentul produs sâmbătă, 27 iulie, în Capitală de un adolescent de 17 ani. Un alt copil a murit ca urmare a impactului.

Fetița a ajuns la spital cu piciorul amputat

Performanță medicală. Foto: Arhivă
Performanță medicală. Foto: Arhivă

Fetiţa de 7 ani rănită în accidentul produs duminică seară în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon, din Capitală, a ajuns la Spitalul

”Grigore Alexandrescu” cu cvasiamputatie de picior, de la nivelul coapsei.

A urmat o mobilizare exemplară. O echipă medicală a intrat în sala de operație cu un singur gând. Fetița să meargă din nou pe picioarele ei. Medicii au reușit să îi replanteze piciorul.

„Ieri seară a fost adusă, de SMURD, o fetiţă de 7 ani, victima unui accident rutier, pieton, în stare gravă, intubată şi ventilată mecanic cu cvasiamputatie de membru inferior stâng. de la nivelul coapsei.

Imediat s-a intrat in sala de operaţie cu echipă pluridisciplinară – anestezist, ortoped, chirurgie vasculară şi chirurgie plastică, pentru replantarea membrului. S-au refăcut: artera femurală şi toate structurile – os (numeroase fracturi) muşchi, tegument”, a transmis medicul Raluca Alexandru, de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”.

Operația a durat 9 ore

În urma unei operaţii care a durat 9 ore, medicii anunță care este starea fetiţei.

Copila este acum în terapie intensivă în stare relativ stabilă, intubată şi ventilată mecanic, spun medicii citați de News.ro

Sâmbătă seara, un adolescent de 17 ani care conducea fără permis o mașină în București a accidentat grav doi copii de 7 și 9 ani. Din păcate pentru copiul de 9 ani nu s-a mai putut face nimic. Impactul a fost prea puternic pentru el, iar rănile suferite i-au provocat decesul.

Accidentul a avut loc în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon.

Tânărul a fost reţinut, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
turkey 4181647 1280 jpg
cosmin jpg
dovleac jpg
front 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net