Medicii rom├óni care lucreaz─â ├«n str─âin─âtate vor s─â-i conving─â pe rom├óni s─â se vaccineze. ÔÇŁ├Än Suedia nu se mai simte c─â e pandemieÔÇŁ

3 noiembrie 2021
image
Un t├ón─âr a c─âzut de la ├«n─âl╚Ťime la c├óteva minute dup─â ce s-a vaccinat anti-Covid, la un centru din Ia╚ÖiFoto: Arhiva Click!

Medicii rom├óni care lucreaz─â ├«n spitale din str─âin─âtate vor s─â-i conving─â pe rom├óni s─â se vaccineze. Ace╚Ötia s-au implicat ├«ntr-o campanie lansat─â de o asocia╚Ťie de profil, prin care explic─â faptul c─â imunizarea este singura op╚Ťiune pe care o avem ca s─â ne pitem ├«ntoarce la via╚Ťa normal─â. ÔÇŁ├Än Suedia nu se mai simte c─â e pandemieÔÇŁ, explic─â unul dintre doctori.

36,5%! Aceasta este rata de vaccinare pe care o are Rom├ónia ├«n acest moment, potrivit medicului Valeriu Gheorghi╚Ť─â, coordonatorul campaniei de vaccinare.

├Än cifre ├«nseamn─â c─â ├«n jur de 7 milioane de persoane sunt ├«njectate. ╚śi asta dup─â ultimul val de vaccin─âri ap─ârut ├«n urma certificatului verde, f─âr─â de care nu mai po╚Ťi intra ├«n institu╚Ťiile publice ╚Öi la mall.

├Än acest context, o parte dintre medicii rom├óni care profeseaz─â ├«n str─âin─âtate s-au implicat ├«n campania de vaccinare lansat─â de Asocia╚Ťia Medici pentru Rom├ónia.

Ei ne explică de ce este vital să ne vaccinăm și cum trăiesc cei care locuiesc în state europene cu rată mare de imunizare.

ÔÇ×├Än Suedia nu se mai simte c─â suntem ├«n pandemie. Restric╚Ťiile s-au ridicat total pentru to╚Ťi cei care sunt vaccina╚Ťi, adic─â pentru mai bine de 70% din popula╚Ťie. Av├ónd ├«n vedere c─â suntem at├ót de mul╚Ťi dintre noi vaccina╚Ťi, foarte pu╚Ťini se mai infecteaz─â. G├óndi╚Ťi-v─â c─â, pentru o popula╚Ťie de 10 milioane de oameni, avem circa 1.000 de persoane care se pozitiveaz─â ├«n fiecare zi. La Terapie Intensiv─â, ├«n momentul ─âsta, avem doar 26 de persoane ╚Öi trend-ul este descendent. Vaccin├óndu-ne masiv, am reu╚Öit s─â transform─âm pandemia ├«ntr-o lupt─â cu o viroz─â banal─â. Via╚Ťa mea s-a ├«ntors la normal. F─â ╚Öi tu ca mine. Vaccineaz─â-te!ÔÇŁ, transmite medicul Laura Ghibu.

image
Medicii rom├óni pleca╚Ťi ├«n str─âin─âtate, care sunt implica╚Ťi ├«n campanie

╚śi ├«n Austria rata de vaccinare este de peste 70%, spitalele aproape c─â sunt goale, astfel c─â pattrule de la ATI  sunt ocupate ├«ntr-o propor╚Ťie de mai pu╚Ťin de 15%.

ÔÇŁCopiii merg la ╚Öcoal─â, oamenii merg la serviciu. Cum am ajuns s─â trecem at├ót de u╚Öor prin valul 4? Prin vaccinare! Peste 70% din popula╚Ťia Austriei este vaccinat─â. Prin testare. Peste 350.000 de teste se fac ├«n fiecare zi gratuit. Foarte important, prin implementarea certificatului verde! ├Änc─â din var─â, ├«n Austria nu puteai merge ├«n locuri aglomerate unde ai fi putut s─â te infectezi sau s─â ├«i infectezi ╚Öi pe al╚Ťii dec├ót fie vaccinat, fie testat, fie trecut recent prin boal─âÔÇŁ, poeveste╚Öte ╚Öi doctorul Sorin Popescu.

Spania, Portugalia, Italia sunt alte exemple de bun─â practic─â. ╚śi Elve╚Ťia st─â bine la capitolul vaccinare, cu peste 65% din popula╚Ťie imunizat─â.

ÔÇŁCazurile persoanelor care ajung la spital sau la ATI  sunt din ce ├«n ce mai pu╚Ťine, iar cei care s-au vaccinat foarte rar ajung s─â se ├«mboln─âveasc─â sau s─â dezvolte o form─â grav─â. S─â avem ├«ncredere ├«n ╚Ötiin╚Ť─â!ÔÇŁ, transmite ╚Öi Alexandru Dobrinov, care profeseaz─â ├«n Elve╚Ťia.

Virusologul Costel Atanasiu din SUA: ÔÇŁARN-ul viral introdus de virus este mult mai periculosÔÇŁ

De asemenea, virusologul Costel Atanasiu din SUA explic─â clar faptul c─â infec╚Ťia cu coronavrus este periculoas─â, nicidecum vaccinul.

ÔÇŁPentru cei care ├«nc─â ezit─â s─â se vaccineze, am un mesaj foarte simplu. Indiferent din ce motiv v─â este fric─â de ARN-ul mesager din vaccin, ARN-ul viral introdus de virus este mult mai periculos! V─â este team─â c─â ARN-ul mesager al proteinei Spike din vaccin se poate integra ├«n ADN-ul dumneavoastr─â? Ar trebui s─â v─â fie mult mai team─â de ARN-ul viral, care con╚Ťine secven╚Ťa a peste 20 de proteine virale, inclusiv proteina Spike. V─â este team─â c─â vaccinul produce cheaguri de s├ónge? Virusul produce de mii de ori mai multe cheaguri de s├ónge dec├ót vaccinul!ÔÇŁ, a conchis medicul.

Ast─âzi, 3 noiembrie, Rom├ónia are 10.196 de nou infecta╚Ťi ╚Öi 451 de mor╚Ťi.

fuego iubita2 png
andrei stefanescu iubita3 png
razvan si irina fodor
cub maria tonciu mama png
andreea tonciu png
andreea banica
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Bayraktar TB2 Runway jpg
variola maimutei 2 jpg
calendar ortodox 2021 24 mai sfantul cuvios simeon cel din muntele minunat gabriel toma chituc jpeg
bentley copy jpg
sandra parlamentara copy jpg
regina elisabeta