Medicii vin cu dezinfectanţii de acasă când îşi operează rudele

Ultima actualizare:

Doi ani s-a judecat Ministerul Sănătăţii cu unicul importator al liderului mondial în comerţul cu dezinfectante, Anios. Din 2013 până în 2015, când şef la Sănătate era Eugen Nicolăescu. Şi asta, după ce firma importatoare şi-a dat seama că era ceva în neregulă cu substanţele Hexi Pharma.

Pe vremea când Eugen Nicolăescu era şef la Sănătate, un importator de substanţe folosite în spitale a dat în judecată ministerul. Acesta a făcut acum declaraţii şocante
Pe vremea când Eugen Nicolăescu era şef la Sănătate, un importator de substanţe folosite în spitale a dat în judecată ministerul. Acesta a făcut acum declaraţii şocante

„Există mulţi medici care, atunci când îşi operează prietenii, iau dezifectanţii direct de la un producător serios şi nu folosesc substanţele din spitale. Am amici care vin la mine şi pleacă la operaţie cu punga de antiseptice”, a declarat, pentru tolo.ro, Alexandru Vîrgolici, şeful GB Indco, unicul importator al produselor Anios în România. O declaraţie care n-ar trebui să ne mai şocheze, după dezvăluirile din ultima perioadă despre dezinfectanţii folosiţi în spitale. 

Dezastrul din spitale era cunoscut de toţi, potrivit SRI: de la manageri de spitale, primari, consilii judeţene, miniştri ai Sănătăţii, premieri şi până la preşedinţi. Toţi ştiu de mulţi ani că dezinfectantele Hexi Pharma nu erau eficiente. Nimeni nu recunoaşte însă. Alexandru Vîrgolici a declarat, pentru tolo.ro, că în 2013, pe vremea când ministru al Sănătăţii era Eugen Nicolăescu, ministerul a ascuns testele dezinfectanţilor Hexi Pharma.

„Am avut un proces cu Ministerul Sănătăţii, care a durat din 2013 până în 2015. Am vrut să verificăm felul în care Comisia de Biocide a eliberat avizul pentru câteva produse ale Hexi Pharma. Am cerut testele de eficienţă pe produsele lor, dar nu ni le-au dat”, a mai spus Vîrgolici. 

Au dat ministerul în judecată. După doi ani de proces, firma importatoare a pierdut. „În 2012, am făcut analize la laboratoarele Anios (n.r. pentru produsele Hexi Pharma). Am descoperit ceva în neregulă. Am vrut să verificăm cum de au primit avizul şi să facem public totul. Justiţia a decis altceva, m-am supus”, a mai spus Vîrgolici.

Oprescu: «Este exagerată chestiunea cu infecţiile»

simeon stalpnicul png

Sorin Oprescu, fostul director al Spitalului Universitar şi primar suspendat al Capitalei, a declarat că nu îl cunoaşte pe Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, care marți a fost audiat la Parchet. Ci doar pe tatăl acestuia, Virgiliu Condrea, fost farmacist-şef la Universitar, care a înfiinţat firma de dezinfectanţi şi i-a făcut sediul la etajul 1 al spitalului. În plus, Oprescu a mai spus că „este exagerată chestiunea cu infecţii care provoacă moartea oamenilor”. Întrebat dacă ar avea curajul să se interneze într-un spital, Oprescu a spus: „Da, pentru că lucrez într-o secţie de chirurgie, văd şi eu care este starea în secţie, care este starea în spital”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net