Medicul acuzat că a vaccinat fictiv 10 fotbaliști, plasat sub control judiciar

Ultima actualizare:

    Sursă foto: Profimedia
Sursă foto: Profimedia

Judecătoria Găeşti a dispus, sâmbătă, control judiciar pentru 60 de zile pentru medicul de familie din Dâmboviţa cercetat că a eliberat adeverințe de vaccinare false pentru mai mulți fotbaliști de la clubul de fotbal FC Pucioasa.

De asemenea, instanţa a mai decis în acest caz arest la domiciliu pentru 30 de zile și pentru soţul doamnei doctor în cauză, care conduce clubul de fotbal din Pucioasa.

Medicul acuzat are interdicţia, tot pentru 60 de zile, de a exercita profesia. Aceasta este doctor de familie, în vârstă de 47 de ani, iar ea şi soţul său fuseseră reţinuţi joi pentru 24 de ore, după ce poliţiştii din Dâmboviţa au efectuat mai multe percheziţii.

 „Din cercetări a reieşit că, în perioada iunie-august, o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat în sistemul informatic specific date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19.

Astfel, ar fi fost eliberate adeverinţe false de vaccinare şi s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru presupusa vaccinare a persoanelor”, a transmis joi IPJ Dâmboviţa.

Potrivit regulamentului federației, care organizează jocurile din Liga 3, echipele sunt obligate să trimită un tabel cu situația sportivilor din lot – vaccinați, test rapid, cei care au trecut prin boală – cu 24 de ore înainte de fiecare joc. Testele trebuie făcute la clinici acreditate, care raportează situația la DSP. Fenomenul de vaccinare fictivă a devenit cunoscut sub numele de „vaccinare la chiuvetă”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net