Medicul acuzat că a vaccinat fictiv 10 fotbaliști, plasat sub control judiciar

4 septembrie 2021
image
Surs─â foto: Profimedia

Judec─âtoria G─âe┼čti a dispus, s├ómb─ât─â, control judiciar pentru 60 de zile pentru medicul de familie din D├ómbovi┼úa cercetat c─â a eliberat adeverin╚Ťe de vaccinare false pentru mai mul╚Ťi fotbali╚Öti de la clubul de fotbal FC Pucioasa.

De asemenea, instanţa a mai decis în acest caz arest la domiciliu pentru 30 de zile și pentru soţul doamnei doctor în cauză, care conduce clubul de fotbal din Pucioasa.

Medicul acuzat are interdic┼úia, tot pentru 60 de zile, de a exercita profesia. Aceasta este doctor de familie, ├«n v├órst─â de 47 de ani, iar ea ┼či so┼úul s─âu fuseser─â re┼úinu┼úi joi pentru 24 de ore, dup─â ce poli┼úi┼čtii din D├ómbovi┼úa au efectuat mai multe perchezi┼úii.

 ÔÇ×Din cercet─âri a reie┼čit c─â, ├«n perioada iunie-august, o femeie, ├«n calitate de medic de familie, instigat─â de un b─ârbat, ar fi implementat ├«n sistemul informatic specific date nereale privind vaccinarea a 10 persoane ├«mpotriva COVID-19.

Astfel, ar fi fost eliberate adeverin┼úe false de vaccinare ┼či s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigur─âri de S─ân─âtate pentru presupusa vaccinare a persoanelorÔÇŁ, a transmis joi IPJ D├ómbovi┼úa.

Potrivit regulamentului federa╚Ťiei, care organizeaz─â jocurile din Liga 3, echipele sunt obligate s─â trimit─â un tabel cu situa╚Ťia sportivilor din lot ÔÇô vaccina╚Ťi, test rapid, cei care au trecut prin boal─â ÔÇô cu 24 de ore ├«nainte de fiecare joc. Testele trebuie f─âcute la clinici acreditate, care raporteaz─â situa╚Ťia la DSP. Fenomenul de vaccinare fictiv─â a devenit cunoscut sub numele de ÔÇ×vaccinare la chiuvet─âÔÇŁ.

2vancea botez jpg
kate profimedia 0692807495 jpg
loredana chivu jpg
cub marioara man gheorghe png
1alexandra stan mihai morar png
bianca dragusanu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg
4 vladimir putin doctor profimedia 0343495914 jpg jpeg
refugiati ucraina jpg