Medicul Daniel Bejinariu, îngerul păzitor al animalelor abandonate


    Necuvântătoarele,  fericite în braţele  medicului Daniel BejinariuFotografii: Facebook
Necuvântătoarele, fericite în braţele medicului Daniel BejinariuFotografii: Facebook

Inimă de aur! Daniel Bejinariu, un medic veterinar din Botoşani, îngrijeşte animăluţe abandonate, abuzate sau accidentate. El şi-a transformat casa şi curtea într-un uriaş adăpost, unde tratează atât animale domestice, cât şi sălbatice, salvate de la moarte. Acesta se bazează pe resurse proprii şi pe donaţii.

În satul Hudum, la şase kilometri de Botoşani, se află locuinţa-clinică a medicului Daniel Bejinariu, un tânăr de 30 de ani care şi-a dorit să fie veterinar încă din copilărie. În jurul casei, pe o suprafaţă de câteva mii de metri pătraţi, el a rdicat adăposturi profesionale, împrejmuiri şi tot felul de spaţii, unde locuiesc sute de suflete - de la păsări şi pisici până la capre şi cai. Toate sunt animale abandonate, abuzate sau victime ale accidentelor rutiere. Fără nici o finanţare, doar din resurse proprii şi din donaţii ale iubitorilor de animale, veterinarul tratează, salvează vieţi, hrăneşte şi încearcă să schimbe mentalităţi privind protecţia animalelor.

Povestea a început acum opt ani, scrie adevarul.ro. Daniel Bejinariu a absolvit Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară şi a deschis un cabinet veterinar în Botoşani, împreună cu doi prieteni. Ei au demarat o impresionantă campanie de sterilizare gratuită, inclusiv în sate, de unde erau aduşi foarte mulţi pui de câine. Astfel, au fost făcute nu mai puţin de 11.000 de sterilizări.


    Şi berzele au parte de îngrijire
Şi berzele au parte de îngrijire

În timp, doctorul Bejinariu a creat o adevărată reţea de voluntari, stabilind inclusiv contacte cu iubitori de animale din Germania. Au urmat zeci de campanii de salvare. Medicul botoşănean a ajuns să cumpere de la diverşi oameni animale malnutrite sau abuzate, numai pentru a le salva. El a achiziţionat inclusiv un cal bătut şi înfometat.

Cu ajutorul voluntarilor şi al donaţiilor, medicul botoşănean şi-a transformat curtea casei şi un teren alăturat într-un uriaş adăpost-clinică, unde tratează animăluţele. Are găini, păuni, capre, cai, pisici, bufniţe, berze, chiar şi căprioară. ”Am început cu 20 de animale, am ajuns la 60 şi am zis că ne oprim. Acum avem 180 de pisici, fără să punem la socoteală celelalte animale”, povesteşte Bejinariu.


    Veterinarul,  în timpul  unei operaţii
Veterinarul, în timpul unei operaţii

În afara calului, a mai salvat capre, dar şi alte animale, cumpărându-le de la proprietari. Medicul a reuşit să salveze zeci de păsări căzute din cuib. ”Le aduc la mine şi le îngrijesc până reuşesc să le pun pe picioare, arată Bejinariu. Mai nou, medicul botoşănean a ajuns să fie sunat şi de autorităţi pentru a prelua animale şi pentru a le ajuta.

Ajutoare şi pentru puştii sărmani

Daniel Bejinariu a început să le aducă o rază de speranţă şi oamenilor nevoiaşi. ”Când mergeam pentru animale, dădeam şi de copii săraci şi prost hrăniţi. E pur şi simplu răscolitor, Am făcut un parteneriat cu Asociaţia Grup Civic, tot din Botoşani, şi am început să-i ajutăm”, mărturiseşte doctorul veterinar. Şi în aceste cazuri a apelat la strângere de fonduri, dar şi la prieteni din Germania, care i-au trimis ajutoare, cu TIR-ul, pentru prichindeii sărmani.

mariana moculescu jpg
1 horoscop luna noua in berbec jpg jpeg
shutterstock 165207755B jpg
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
Culita Sterp masina accident (1)B jpg
cabral dominicana jpg
foto1 la sfinxB jpg
adrian romcescu mp4 thumbnail png
Răzvan Burleanu în Qatar FOTO Twitter
Mercenari Wagner FOTO Telegram png
image
image
image
image
foto1 la sfinxB jpg
shutterstock 165207755B jpg
minivacanta 1 decembrie jpg
foto 1 bec economic jpg
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO