Medicul-╚Öef ╚Öi asistenta-╚Öef─â de la Terapie Intensiv─â, audia┼úi la Poli╚Ťia Capitalei

image
Spitalul de Arsuri din București a ajuns din unitate de elită o rușine a sistemului medical

Continu─â ancheta ofi╚Ťerilor de la Serviciul Omoruri al Poli╚Ťiei Capitalei ├«n jurul celor dou─â decese datorate viermilor, ├«n Sec╚Ťia Terapie Intensiv─â (ATI) de la Spitalul de Arsuri Bucure╚Öti. Dup─â ce ieri au fost str├ónse toate documentele ├«ntocmite de unitatea medical─â pentru cele dou─â cazuri, vineri au ├«nceput audierile cu medicul-╚Öef ╚Öi asistenta ╚Öef─â de la ATI relateaz─â ╚Ötirileprotv.ro

De dou─â zile ies zilnic la iveal─â noi orori petrecute la Spitalul de Arsuri din Bucure╚Öti. Mai ├«nt├ói a fost dezv─âluit opiniei publice cazul femeii care a murit acum o lun─â dup─â ce grupa de s├ónge i-a fost determinat─â incorect ╚Öi i-a fost administrat─â alt─â grupa decat cea pe care o avea. Incidentul a fost ├«n data de 13 iunie si a fost raportat in 27 iunie. Un al doilea caz se refera la un barbat internat in sectia ATI a Spitalului de Ar╚Öi, care a fost fotografiat av├ónd o ran─â invadata de viermi. ╚śi nu este tot: vineri, pe siteul tolo.ro, au ap─ârut m─ârturii despre un al doilea pacient din spital cu r─ânile invadate de larve. Toate cazurile au avut loc ├«n sec╚Ťia ATI a unit─â╚Ťii medicale.

├Än prezent activitatea sec╚Ťiei ATI este la cota de avarie. Institu╚Ťiile statului se sesizeaz─â acum ├«n cascad─â. Procurorul general Augustin Lazar a declarat joi ca "este un dosar in curs la Parchetul Tribunalului Bucuresti'. ''Depinde de procurorul care gestioneaza dosarul, el va decide cine si cum, de ce fel de probe are nevoie", a spus, la sediul CSM, procurorul general.

Avocatul Poporului efectueaz─â o anchet─â cu privire la situa╚Ťia de la Spitalul de Arsuri din Bucuresti. "Sesizarea din oficiu si ancheta vizeaza posibila incalcare a art. 22 si art. 34 din Constitutia Romaniei privind dreptul la viata si la integritate fizica si psihica si dreptul la ocrotirea sanatatii", preciza Avocatul Poporului.

 ''Este inacceptabil ca dupa 6 luni de la Colectiv noi sa nu fi invatat nimic. Spitalul nu ofera conditii proprii pentru pacienti si pentru personalul medical. Saptamana trecuta am avut o intalnire cu managerii spitalelor care pot prelua pacienti cu arsuri grave. Concluzia la care am ajuns este ca nu putem inchide intreg spitalul. Pacienti cu arsuri grave au fost redirectionati.''recuno╚Ötea joi, ministrul S─ân─ât─â╚Ťii, Vlad Voiculescu.Potrivit tolo.ro, Cristian Ni┼úescu actualul manager al spitalului a convocat joi o ├«nt├ólnire cu mai multe cadre medicale implicate ├«n situa╚Ťiile care au degenerat, dar nu s-a l─âmurit nimic. Au participat cinci medici ┼či asistenta-┼čef─â. ├Än schimb, epidemiologul spitalului a lipsit, din motive neclare. ├Än spital este haos, personalul, de la infirmiere la doctori, de la asistente la directori se acuz─â ╚Öi dezv─âluie pu╚Ťin c├óte pu╚Ťin din propor╚Ťiile bombei cu ceas care a devenit Spitalul de Ar╚Öi Bucure╚Öti

bianca dragusanu sofia jpeg
copii andra catalin maruta1 png
img jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
george simion port popular jpg
aspirin─â frumuse╚Ťe pixabay
foto 1   Dora Davidescu Temisan JPG
gheorghe turda
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
george simion port popular jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
calendar ortodox 2021 25 iunie sfanta mare mucenita fevronia png
image png
simona halep bucurie jpg
ips teodosie jpg