MENIU NOU! IKEA ar putea scoate la vânzare chiftele cu carne de cal

Ultima actualizare:

IKEA susţine că, în timpul scandalului cărnii de cal a implicat şi chifteluţele pe care compania le vinde, s-au gândit că nu ar fi rău să scoată astfel de produs la vânzare, notează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Cantităţi mari de chifteluţe suedeze au scoase din restaurantele firmei suedeze din Europa şi au fost depozitate la rece. Conform sursei citate, un purtător de cuvânt al companiei a declarat că există şanse destul de mari ca acele chifteluţe să fie reintroduse pe piaţă, iar încasările vor fi donate în scopuri caritabile.

„Momentan lucrăm pentru a găsi o soluţie sustenabilă pe partea de vânzări privind chiftelele care conţin carne de cal. Nu există nici un pericol alimentar asociat cu consumul acestor chiftele, aşa că am vrea să le reintroducem în vânzare, iar banii să fie folosiţi în scop caritabil”, a declarat un purtător de cuvânt al IKEA, citat de Mediafax.

În Europa, chiftelele din carne au fost retrase în Polonia, Austria, Ungaria, Marea Britanie, Portugalia, Finlanda, Germania, Italia, Danemarca, Olanda, Belgia, România, Slovacia, Cehia, Suedia, Spania, Bulgaria, Grecia, Franţa, Cipru şi Irlanda.

În luna februarie, IKEA a retras temporar de la vânzare chifteluţele din magazinul din Bucureşti, pentru verificarea suplimentară, după ce autorităţile din Cehia au găsit urme de carne de cal într-un lot de chifteluţe comercializate de producătorul de mobilă, determinând compania să oprească vânzarea produselor în mai multe ţări europene.

Reintroducerea chifteluţelor în restaurantul din Bucureşti a fost făcută în 3 aprilie, după ce analizele au arătat că loturile de chifteluţe din România nu aveau carne de cal.

image
image
image
image
image
image
Zahăr vs îndulcitori artificiali FOTO Shutterstock
politie scoala jpeg
padure intunecata jpg
calendar ortodox 2021 31 martie martiriul sf ierarh ipatie   fresca manastirea dionisiu athos jpeg
Supermarket, hipermarket, cumparaturi, casier, shopping, FOTO Shutterstock
Cuplu de tineri chinezi pixabay jpg