Meniul de Crăciun al pușcăriașilor din România!

Este Sărbătoare și în penitenciarele din România. Deținuții care au petrecut Crăciunul în închisori, au și ei parte de masă festivă în perioada Sărbătorilor. De Crăciun, deținuții primesc la meniu printre altele sarmale, cozonac sau spaghete cu bacon. Persoanele condamnate își pot suplini hrana primită de la penitenciar din resurse proprii

De Sărbători deținuții au parte de mese speciale în funcție de religie și indicațiile medicale
De Sărbători deținuții au parte de mese speciale în funcție de religie și indicațiile medicale

Dacă mulți oameni săraci nu au avut ce pune pe masă de Sărbători și doar au visat la sarmale sau cozonac, în închisori situația a stat diferit în ceea ce privește meniul deținuților de Crăciun. Administrația Națională a Penitenciarelor a pregătit un meniu special de Crăciun pentru cei peste 23.000 de deținuți din România. Dacă nu au avut mâncare de acasă, persoanele private de libertate au fost nevoite să se rezume la ce au primit din penitenicar oar meniul nu a fost de ici de colo. 

Radu Mazăre a avut la meniu sarmale și spaghete cu bacon de Crăciun. Foto: captură digi24.ro
Radu Mazăre a avut la meniu sarmale și spaghete cu bacon de Crăciun. Foto: captură digi24.ro

Meniul de Crăciun al deținuților trebuie să respecte reguli clare. Preparatele care se pregătesc în bucătăria penitenciarelor din România trebuie să se încadreze în anumite norme calorice şi în limitele banilor alocați de stat. La ora actuală există și VIP-uri în penitenciare, cele mai cunoscute fiind la Jilava scriu jurnaliștii de la stiripesurse.ro. Printre VIP-urile care exercită stagii de reeducare la Penitenciarul Jilava se regăsesc Radu Mazăre, Remus Truică alături de membrii clanurilor Cămătaru, Caran și Duduianu.

Meniul deținuților de CRĂCIUN

Mic dejun: ceai, pâine, brânză, ceapă uscată, pate de porc sau de pasăre și tobă (în funcție de regim și religie) scriu jurnaliștii de la libertatea.ro

Prânz: ciorbă de porc, de pui sau de vită (în funcție de regim și religie), sarmale sau varză a la Cluj, cozonac și apă minerală. 

Cină sâmbătă : piure de cartofi cu friptură de porc sau de pui la cuptor, salată și un măr (în funcție de regim și religie). 

Cină duminică: Spaghete cu bacon

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net