Mesajul lui Iohannis pentru participanții la funeraliile Regelui Mihai: „Cu profund regret...”

simeon stalpnicul png
Klaus Iohannis s-a alăturat îndurerat cortegiului funerar care l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drumFoto: Facebook/Klaus Iohannis

Președintele României și soția sa au participat la funeraliile Regelui Mihai din 16 decembrie, la întreaga procesiune care s-a ținut la București. Klaus și Carmen Iohannis și-au prezentat omagiul Maiestății Sale și au însoțit cortegiul funerar, iar după finalizarea ceremoniei, președintele a transmis și un mesaj în memoria regelui.

Alături de câteva fotografii impresionante din timpul înmormântării, pe contul lui Klaus Iohannis a fost publicat și un mesaj prin care președintele își exprimă regretul pentru plecarea la ceruri a ultimului suveran al României, dar salută iubirea și respectul pe care le-au arătat românii într-una dintre cele mai triste zile din istoria postdecembristă a țării, ziua în care România s-a despărțit de ultimul model de demnitate politică:

simeon stalpnicul png

"Cu profund regret, am condus astăzi pe ultimul drum un veritabil om de stat, Regele Mihai I, care, cu demnitate și curaj, și-a reprezentat țara în unele dintre cele mai grele vremuri ale istoriei noastre. Am fost impresionat de mulțimea de oameni care s-a alăturat cortegiului funerar, o autentică expresie a iubirii și respectului românilor față de Regele Mihai I. Sunt convins că va rămâne în memoria națională drept un reper de integritate, un simbol al solidarității și al aspirației către libertate", a scris președintele Iohannis pe rețeaua de socializare.

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
prodan (2) jpg
Gigi Becali FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
visarion alexa
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
zelenski cerere ucraina aderare nato foto twitter jpg
George Simion FOTO Inquam Photos/George Călin
image
image
image
image
vladimir putin Sursă: Profimedia
Noile monede cu portretul Regelui Charles al III-lea (foto: Facebook / The Royal Mint)
visarion alexa
bucatar
nicusor dan primar bucuresti jpeg
cub alexandru arsinel teatru png