Mesajul unui bărbat pentru popa care a venit să-i sfinţească locuinţa

23 decembrie 2015
image
Preafericitul Daniel

Locatarul unui bloc s-a preg─âtit ca la carte pentru popii care vin s─â sfin┼úeasc─â locuin┼úa ├«n Ajun de Cr─âciun. Mesajul incredibil pe care a ales s─â ├«i lase acestuia pe u┼ča de la intrare a devenit viral pe internet.

S─âtul de preo┼úii care colind─â cu Icoana Na┼čterii Domnului pe la casele oamenilor ├«n Ajunul Cr─âciunului, un b─ârbat a decis s─â ├«i ├«nt├ómpine pe ace┼čtia cu un mesaj destul de acid. 

Se pare că acesta a fost enervat la maximum de comentariul preoţilor la adresa victimelor din clubul Colectiv. Mai exact, reprezentantul bisericii a precizat, la câteva zile după ce s-a produs incendiul din Colectiv, că nu au mers la locul tragediei, deoarece nu au fost invitaţi, fapt ce a stârnit controverse în rândul populaţiei.

B─ârbatul a scris un bilet pentru preo┼úii care aveau de g├ónd s─â vin─â ┼či l-a lipit exact pe u┼ča de la intrare. Astfel, mesajul a vizat direct victimele din Colectiv, care au fost ocolite de preo┼úi: ''Popa nu vine neinvitat. Colectiv. Nu r─âspund cer┼četorilor cu sutan─â''.

image

Reacţia BOR după tragedia din Colectiv: ''Nu am fost invitaţi''

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica, a mărturisit pentru B1TV că preotul nu merge neinvitat să ţină slujbe oriunde. Declaraţia acestuia a venit în contextul tragediei din clubul Colectiv, din 31 octombrie.

P─ârintele Constantin Stoica a explicat de ce Patriarhul Daniel nu a fost prezent acolo, a┼ča cum ├«┼či doreau mul┼úi. Pe de alt─â parte, nu se punea problema realiz─ârii unei slujbe ├«n locul unde s-a produs o adev─ârat─â tragedie pentru c─â preo╚Ťii nu au fost invita╚Ťi ╚Öi nu era contextul potrivit. Acesta sus┼úine c─â patriarhul s-a rugat la Sf├ónta Liturghie ┼či nu a umblat dup─â imagine. El a mai spus c─â informa┼úiile ap─ârute pe internet nu fac nimic altceva dec├ót s─â denigreze imaginea Bisericii,

ÔÇŁ├Än primul r├ónd acuza┼úiile vin din partea unor persoane care au rupt leg─âtur─â cu Biserica. ├Än astfel de situa┼úii, c├ónd semeni de-ai no┼čtri pleac─â la Domnul, slujbele se fac la biserica, ├«n timpul Sfintei Liturghii. S-au ┼či f─âcut rug─âciuni specifice. Apoi se fac la casele celor ├«n necaz ┼či la troi┼úele celor deceda┼úi.

''Preotul nu putea veni neinvitat. Cei care doreau puteau s─â mearg─â la biserica ┼či s─â cear─â unui preot s─â se deplaseze pentru a ┼úine o mic─â slujba. Preo┼úi au trecut ├«n acea noapte pe acolo, dar nu se face rug─âciune ├«n context de haos ┼či de situa┼úie emo┼úionant─â. Nu putem sfin┼úi ceva ce nu exist─â. Nu se face slujba ├«ntr-un local. Rug─âciunea se face ├«ntr-un context, se face ├«n biserica la Sf├ónta LiturghieÔÇŁ, a sus┼úinut Stoica.

cub pepe png
andrei stefanescu iubita3 png
fuego iubita2 png
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
andreea balan (1) jpg
sharon stone afp (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
bentley copy jpg
sandra parlamentara copy jpg
regina elisabeta
salvamari 0 jpeg
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg
FotoJet (4) jpg