Meteorologii, anunț de ultimă oră despre vreme! Un val puternic de căldură va lovi România

Ultima actualizare:

Meteorologii ANM vin cu noi vești leagate de vremea din perioada următoare. Potrivit experților, țara noastră va fi lovită de un val de căldură în luna mai, temperaturile ajungând să fie cele specifice lunii iulie. 

Meteorologii anunță un val de căldură în perioada următoare / foto: Pixabay
Meteorologii anunță un val de căldură în perioada următoare / foto: Pixabay

Românii trebuie să se pregătească pentru temperaturi din ce în ce mai ridicate. Iată ce temperaturi vor indica termometrele în perioada următoare. 

Anunțul ANM. Ne așteptăm la temperaturi similare lunii iulie 

Experții în meteorologie anunță că, gradele din termometre, vor depăși 20 de grade Celsius. În zona de Sud a țării temperaturile pot atinge și 29 de grade Celsius la umbră. 

Termometrele pot indica și 29 de grade Celsius la umbră / foto: Pixabay
Termometrele pot indica și 29 de grade Celsius la umbră / foto: Pixabay

„Vremea se încălzește, deși încă timid. Chiar dacă cresc temperaturile, încă vom rămâne cu o vreme mai rece decât în mod obișnuit astăzi, cu maxime între 15 și cel mult 21-22 de grade în extremitatea de sud. În mod normal ar trebui să avem între 20 și 24 de grade la nivelul țării în această perioadă.

Mâine, procesul de încălzire continuă, ne apropiem de normal, cel puțin în partea de sud-est, în nord-vest, cu maxime de 23 de grade, dar procesul de încălzire se intensifică la începutul săptămânii viitoare. Vorbim despre un transport de aer cald din sudul continentului, dinspre nordul Africii, motiv pentru care marți ar trebui să avem cea mai caldă zi din săptămâna viitoare, cu maxime de 27, 28, posibil 29 de grade. Dacă vor mai fi fluctuații, vor fi în norme”, informează meteorologul Mihai Timu, potrivit Digi24.

Acest val de aer cald aduce umiditate în zona Mediteranei. Astfel, în majoritatea regiunilor, își vor face apariția ploile, vijeliile, grindina și descărcări electrice. 

La munte temperaturile vor fi normale, cu ploi în masivele vestice. Local se vor strânge cantități mari de apă și pe alocuri își va face apariția grindina. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
casa la curte jpeg
furtuni ploi jpeg
zodii pixabay jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
colaj dacia jpg
Dr  Bogdan Martian Sanador 1 jpg
hotel adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net