Metroul ar putea circula numai dimineața, începând de luni, din cauza datoriilor

metrou tren statie 0 jpeg
foto: arhiva Click!

Vești proaste pentru bucureșteni. Din cauza unor facturi restante către firma care asigură serviciile de mentenanță, metroul ar putea circula doar dimineața, începând de luni, anunță Economica.net.

UPDATE Surse din cadrul Metrorex au declarat pentru Click! că directorul general Marin Aldea a avut discuții cu directorul general al Alstom, Gabriel Stanciu, în urma cărora s-a stabilit că serviciile nu se vor suspenda începând de luni, urmând ca împreună să identifice soluții pentru rezolvarea acestei situații.

Alstom Transport România, firma care asigură serviciile de mentenanță, ameninţă cu suspendarea serviciilor de mentenanţă la metrou începând de luni, din cauză că Metrorex nu i-a achitat facturi de 132 de milioane de lei, unele vechi de aproape un an. Prin urmare, metroul va avea un program de circulaţie redus, adică ar putea circula doar dimineaţa, anticipează şeful Alstom România, Gabriel Stanciu.

"Avem facturi în întârziere la plată de 132 de milioane de lei. O parte sunt din octombrie 2018", a spus pentru economica.net Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom Transport România.

De luni, program redus la metrou

Acesta a explicat că, începând de luni, se va asigura doar o treime din serviciul public de transport cu metroul. Cu alte cuvinte, Metrorex va avea program redus, adică metroul ar putea circula doar dimineaţa.

Contractul de mentenanţă a fost încheiat cu Alstom în 2004 şi are o valoare totală de 240 de milioane de euro. Acesta a presupus preluarea de către Alstom a depourilor și uzinei de reparații. De asemenea, prevede ca tuturor trenurilor ieşite din garanţie din parcul Metrorex să li se asigură mentenanţa de către Alstom. Adică inclusiv noilor garnituri cumpărate de Metrorex, după ce acestea ies din perioada de garanţie oferită de constructor. Facturarea se face la numărul de kilometri parcurși de un tren.

Contractul actual pentru serviciile de mentenanţă la metrou expiră pe 31 decembrie 2019, iar Metrorex nu a lansat nici până acum licitaţia pentru un contract nou.

Citește și:

În ce hal arată staţiile de metrou!

Incident grav la metrou! O șină s-a rupt lângă stația Pipera

Prodanca a venit în verde la parastas
Screenshot (539) png
cub muzica populara braconier png
image png
Charlene de Monaco
andrei rosu mihaela bilic png
Provocarea de pe TikTok. Sursa foto: Unsplash
image png
bebelus prematur foto salvati copiii romania
Silkeborg - FCSB, UEFA Conference League / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
Ales Bialiatski jpg
Masacru la o creșă din Thailanda png
Cherri Lee jpg
FotoJet jpg
Charlene de Monaco
Luna