Metroul se extinde dincolo de Şoseaua de Centură. Anunțul primarului Daniel Băluță

Ultima actualizare:

    Primarul Sectorului 4 anunță prelungirea liniei M2 către comuna BerceniSursă foto: Profimedia
Primarul Sectorului 4 anunță prelungirea liniei M2 către comuna BerceniSursă foto: Profimedia

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat, marţi, că linia M2 de metrou va fi prelungită şi dincolo de Şoseaua de Centură, către comuna Berceni. Aceasta ar fi prima extindere a liniei de metrou în afara Capitalei de când s-a construit infrastructura de metrou în București.

„Prelungim linia M2 de metrou şi dincolo de Şos de Centură, către comuna Berceni. Acest proiect, la care lucrăm deja împreună cu Consiliul Judeţean Ilfov, cu Ministerul Transporturilor, cu Metrorex şi cu CFR S.A., a primit astăzi undă verde, în unanimitate, din partea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, fapt pentru care trebuie să mulţumesc tuturor consilierilor generali, indiferent de partidele politice pe care le reprezintă”, a informat, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă. 

El a spus că printre avantajele acestui proiect este şi faptul că va scădea timpul petrecut în trafic, „prin depresurizarea Centurii Capitalei şi a şoselelor din Sectorul 4”.  

„De ce am început acest proiect? Pentru că infrastructura mare transformă zona într-una atractivă pentru investitori, iar acest lucru înseamnă dezvoltare economică şi o viaţă mai bună pentru oameni. Pentru că generează locuri de muncă bine plătite, bani mai mulţi la bugetul local, adică fonduri pentru proiecte noi, un aer mai curat, pentru că vom lăsa maşinile în afara oraşului şi vom circula cu metroul, dar şi scăderea timpilor în trafic, prin depresurizarea Centurii Capitalei şi a şoselelor din Sectorul 4. În plus, este un nou pas către dezideratul de a transforma zona într-una metropolitană, conectată în mod real cu restul oraşului”, a explicat edilul Sectorului 4. 

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net