«Mi-au ucis soţul cu 15 ore de muncă pe zi!»

Ultima actualizare:

În urmă cu trei luni, Lidia (24 de ani) şi Ion Defta (26 de ani) şi-au lăsat copiii, de trei şi şapte ani, în grija bunicilor pentru a pleca să muncească în sudul Italiei.

Cei doi soţi şi-au abandonat locurile de muncă prost plătite în Hunedoara şi au ales calea exilului, sperând că vor putea obţine banii necesari pentru a putea duce o viaţă mai bună.

Promisiunile în care au crezut după i-au plătit unei cunoştinţe 400 de euro, pentru a le găsi un loc de muncă în Peninsulă, s-au dovedit înşelătoare.

„Am fost duşi în Gioiosa, o localitate din sudul Italiei, dar ne-am trezit însă că nu avem unde locui. Ne-am găsit cu greu adăpost şi apoi ne-am angajat la o fermă. Eram plătiţi cu câte 30 de euro pe zi pentru a munci la cules de fasole, zarzavaturi şi struguri, dar eram trataţi ca pe sclavi. Plecam la lucru de la patru dimineaţa şi ne întorceam la şapte seara acasă. Patronul se purta urât cu noi, iar italienii ne făceau bastarzi şi gunoaie. De multe ori nu eram lăsaţi nici măcar să luăm o pauză pentru a bea apă", a povestit Lidia. După aproape trei luni de muncă istovitoare, soţul Lidiei s-a stins în urma epuizării. „S-a întâmplat la finalul unei zile în care muncise în soare, la îngrijirea viei. Pe când luam masa împreună, i s-a făcut rău. A mai apucat să îmi strige numele şi a a murit", a spus Lidia.

Medicii legişti din Italia au constatat că tânărul murise în urma unui stop cardio-respirator, una dintre posibilele cauze fiind epuizarea. Cei care l-au cunoscut pe tânăr spun că era un om muncitor, care ar fi făcut orice pentru binele celor doi copii ai săi, Minodora şi Georgiana.

Patronul italian, indiferent la drama femeii

Patronul italian, pe nume Vincenzio Dono, nici măcar nu a vrut să audă de moartea bărbatului. A refuzat să o ajute pe femeie pentru a repatria trupul, pentru că hunedorenii nu aveau documente de angajare şi de asigurare.

Lidia a găsit totuşi sprijin în comunitatea română, reuşind să se împrumute cu peste 3.000 de euro. Ion Defta a fost înmormântat în cimitirul din Simeria. A lăsat în urmă o familie îndurerată, înglodată în datorii, care jură să nu se mai întoarcă în Italia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net