Micul erou şi-a anunţat vecinii că vine viitura

Ultima actualizare:

    Vlăduț, puștiul care a dat fuga și i-a avertizat pe oameni despre șuvoaie
Vlăduț, puștiul care a dat fuga și i-a avertizat pe oameni despre șuvoaie

Țara Moților, lovită de furia apelor! Zona de nord-vest a județului Alba s-a confruntat la sfârșitul săptămânii cu ploi torențiale. Puhoaie de apă au invadat vineri și sâmbătă gospodăriile sătenilor din Munții Apuseni și au provocat ravagii.

Un băiat de numai 14 ani din Abrud a devenit un mic erou al comunităţii. Vlăduţ şi-a alertat vecinii înainte ca viitura uriaşă care a afectat sâmbătă oraşul să producă efecte. Puștiul i-a anunțat pe vecini în legătură cu urgia, scrie adevarul.ro. „Oameni mici care fac lucruri mari. Aşa este Vlăduţ Roba, care la cei 14 ani ai săi s-a dovedit un stâlp al comunităţii din care face parte. În momentul în care a realizat cât de puternică este viitura, el a dat alarma şi i-a anunţat pe toţi vecinii, participând activ la toate activităţile desfăşurate pentru înlăturarea pagubelor produse. Respect, OM mic, dar MARE!”, a scris Sergiu Simina, viceprimarul oraşului Abrud, într-o postare publicată în mediul online.  

«Nu se mai poate salva nimic» Dezastru în comuna Sohodol, grav afectată de viitura uriaşă. ”Astăzi trebuia să ne sărbătorim cea de-a 29-a aniversare a mea şi a surorii mele, iar peste 3 zile pe cea a mamei noastre, însă o nenorocire ne-a umbrit această bucurie”, a povestit, îndurerată, Laura Baranga. „În urma ploii torenţiale din comuna Sohodol, Alba, casa părinţilor noştri a fost distrusă de viitură. Toată agoniseala de-o viaţă a fost «măturată» în câteva minunte. Ca printr-o minune, ei au reuşit să scape. Doamne, îţi mulţumesc.


    Puhoaiele au ras totul în cale Fotografii: ISU Alba
Puhoaiele au ras totul în cale Fotografii: ISU Alba


    Puhoaiele au ras totul  în cale Fotografii: ISU Alba
Puhoaiele au ras totul în cale Fotografii: ISU Alba

În casă, apa a ajuns la un metru sub tavan, iar electrocasnicele și mobila pluteau în apă. Garajul şi maşina au fost luate de ape. Nu se mai poate salva nimic, trebuie reconstruit totul. Fac un apel către toţi cei care pot şi doresc să ne ajute. Orice donaţie în bani, materiale de construcţie, haine este binevenită. Las mai jos conturile bancare al meu şi al soţului, deoarece părinţii mei au pierdut toate actele”, a mai transmis femeia. Donaţii se pot face în conturile Sicoe Larisa Maria IBAN: RO09 BACX 0000001993436000 şi Benga Paul IBAN: RO95 BRDE 360SV72372453600.  Apa i-a luat totul în zece minute În aceeaşi situaţie se află un tânăr din Abrud, care a rămas fără locuinţă, după ce apa a intrat cu repeziciune în casa sa. El locuia singur, fiindcă părinţii săi au decedat când el era adolescent, scrie adevărul.ro. Tânărul muncește din greu, ca să se poată întreține, iar acum s-a trezit fără casă. În doar zece minute, apele au reuşit să „fure” tot ce a construit prin propriile puteri. Casa nu mai poate fi locuită, nămolul adus de viitură având o înălţime de o palmă în interior. Premierul Florin Cîţu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au fost prezenţi ieri în comuna Ocoliş. Prim-ministrul a promis că Executivul îi va sprijini pe sinistrați. Au fost afectate 130 de locuințe în 13 localităţi din Alba. Alte 18 case din Ocoliș au fost distruse de inundaţiile de joi. În zona satului Cărpiniş s-au produs alunecări de teren. De asemenea, au fost înregistrate avarii la reţele de alimentare cu energie electrică.  


    Premierul Florin Câțu a venit ieri în Alba Foto: adevarul.ro
Premierul Florin Câțu a venit ieri în Alba Foto: adevarul.ro
image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net