Micul Grigorescu pictează senzaţional: “Pe mine m-a lăsat un pic perplex”

Ultima actualizare:

    Nicolas Grigorescu, un elev ambiţiosFoto: adevarul.ro
Nicolas Grigorescu, un elev ambiţiosFoto: adevarul.ro

Copil-minune! Nicolas Grigorescu nu a împlinit încă 10 ani, însă mânuieşte pensulele ca un pictor mare. Şi nu doar numele aminteşte de celebrul artist român Nicolae Grigorescu, autor al faimoaselor lucrări “Car cu boi”, ci şi predilecţia puştiului pentru peisaje. “Pe mine m-a lăsat un pic perplex”, spune profesorul său de pictură.

Elev în clasa a III-a la o şcoală din Slatina, Nicolas Grigorescu şi-a impresionat colegii, învăţătoarea şi profesorul de pictură cu tablourile realizate în ultimele luni.  A început să deseneze şi să picteze încă din vacanţa de vară din 2019. La început, mici schiţe şi tablouri stângace, însă în perioada stării de urgenţă, astă-primăvară, ceva s-a schimbat. Pur şi simplu, Nicolas s-a dezlănţuit în faţa şevaletului şi a scos la iveală un talent surprinzător. „Pe lângă lecţiile online, învăţătoarea i-a încurajat să prezinte ce altceva mai fac ei în perioada de izolare – origami sau desene”, povesteşte Cristian Grigorescu, tatăl băieţelului, pentru adevarul.ro. “Nicolas a pus pe grup poze cu picturile lui, însă colegii i-au spus că minte şi că nu el le face. A fost foarte afectat. M-a rugat să-i fac un canal de YouTube şi să-l înregistrez în timp ce lucrează, ca să le poată demonstra colegilor că se înşală“, dezvăluie tatăl.

Unul dintre peisajele pictate de copil
Unul dintre peisajele pictate de copil

Micile răutăţi ale colegilor l-au ambiţionat pe puşti, iar acum îşi dedică mai mult timp pasiunii sale. După ce întregul proces de creaţie este filmat de tatăl său, urmează montajul video.  O explicaţie a atracţiei lui Nicolas pentru pictură există totuşi. „Soţia mai desenează, portrete însă. Nicolas preferă peisajele. Ne-am dat seama că are potenţial“, dezvăluie Cristian. Părinţii au hotărât să-l înscrie la clasa de pictură a profesorului Gelu Diaconu, în cadrul Şcolii Populare de Artă din Slatina. „Nu-l forţăm, pictează când vrea el. În medie, facem cam o înregistrare pe săptămână. Când simte că vrea să picteze în faţa camerei vine şi-mi spune“, explică tatăl lui Nicolas. Mama este responsabilă ca paleta de culori să fie mereu completă. Nu este o pasiune tocmai ieftină, însă Nicolas a reuşit deja să vândă două tablouri. 

“Tărâmul viselor”, lucrarea cea mai apreciată
“Tărâmul viselor”, lucrarea cea mai apreciată

Dintre picturile realizate în faţa camerei de filmat, „Tărâmul viselor“ a fost cea mai apreciată. O recunoaşte şi profesorul lui de pictură, Gelu Diaconu. „Nu are un pic de talent, are destul. Un rol important îl are însă şi munca. Tabloul pe care l-a intitulat «Tărâmul viselor» e altceva. Are şi o imaginaţie bogată. Şi pe mine m-a lăsat un pic perplex. Vom vedea ce va aduce viitorul”, spune profesorul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net