Miercuri va fi atins pragul de un milion de persoane vaccinate anti-COVID, în România

covid 19 vaccin pfeizer jpeg
foto: Pixabay.com

Autorităţile au anunţat că, miercuri (3 martie), va fi vaccinată persoana cu numărul 1 milion în România, cu câteva zile după împlinirea a 2 luni de la debutul campaniei de vaccinare.

Potrivit ultimelor date transmise de Comitetul de coordonare a vacinării, marţi erau vaccinate 983.997 persoane din întreaga ţară, în ultimele 24 de ore fiind vaccinate 38.158 persoane. 

Campania de vaccinare a început în 27 decembrie cu personalul medical şi cel din centrele medico-sociale şi a continuat cu cea de-a doua etapă, care se derulează în present. 

Etapa a doua se adresează persoanelor de peste 65 de ani, celor cu boli cronice, persoanelor dn centrele rezidenţiale, celor cu dizabilităţi, dar şi persoanelor din anumite sectoare considerate esenţiale. 

”Ţinând cont de faptul că pentru etapa a doua avem aproximat un număr de 5-6 milioane de persoane eligibile, dacă aplicăm o intenţie de vaccinare de 60-70% vorbim de 3-4 milioane de persoane care ar putea să fie vaccinate. Pot să vă spun că pentru luna aprilie, foarte probabil, vom avea mai mult de 3 milioane de doze disponibile. În centrele de vaccinare vom avea locuri disponibile şi pentru persoanele din etapa a treia, aşa încât să avem o activitate cât se poate de fluentă şi continuă a ritmului de vaccinare tocmai pentru a creşte accesibilitatea persoanelor la vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi după amiază, într-o conferinţă de presă. 

Gherghiţă a precizat că nu există în acest moment o dată clară la care va începe cea de-a treia etapă de vaccinare, cea destinată populaţiei generale, însă etapa a doua şi a treia se vor derula o perioadă în paralel. În prezent, în România sunt folosite trei vaccnuri, singurele autorizate în Uniunea Europeană: Pfizer BioNTech, Moderna și Oxford-AstraZeneca.

Citește și:

Vaccinul Oxford- AstraZeneca. Cum funcționează și de ce este diferit de Pfizer și Moderna. 8 întrebări și răspunsuri

Lista de așteptare pentru vaccinul anti Covid, disponibilă din 15 martie. Cum se face programarea

FotoJet jpg
Anamaria Prodan jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Reghe, botez Liam jpg
ferentz iohannis  jpg
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
Trecerea vamă Rusia - Georgia FOTO: Captură Twitter
Liz Truss FOTO Getty Images
image
image
image
image
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg