Mii de pelerini la mormântul lui Arsenie Boca. Se împlinesc 27 de ani de la moartea duhovnicului

Ultima actualizare:

    Mânăstirea Prislop din Ţara Haţegului, un loc în care oamenii vin plini de speranţăFoto: "Adevărul"
Mânăstirea Prislop din Ţara Haţegului, un loc în care oamenii vin plini de speranţăFoto: "Adevărul"

Au venit din toate colţurile ţării, mânaţi de credinţă! Peste 5.000 de oameni ajunseseră duminică la Mânăstirea Prislop (Hunedoara), unde îşi doarme somnul de veci Arsenie Boca.

Luni, 28 noiembrie, se împlinesc 27 de ani de la moartea duhovnicului, al cărui mormânt a devenit un loc de pelerinaj. Sute de mașini şi de autocare au ocupat încă de duminică parcarea din fața mânăstirii. Mulți dintre credincioşi s-au oprit în jurul bisericii medievale a Prislopului, pentru a asculta Sfânta Liturghie și corul măicuțelor, însă toţi se grăbeau să ajungă la mormânt. Pelerinii sunt pregătiți să aștepte zeci de minute la coadă, doar pentru câteva secunde de rugăciune în fața troiței. Față de aceeaşi perioadă în anii trecuți, numărul pelerinilor a fost duminică mai redus.

"Ne mai limpezim sufletele"

Tanti Maria (70 de ani), din Târnova (Caraș-Severin), povesteşte însufleţită: „Ajunsesem să nu mai pot merge. M-am rugat părintelui Arsenie Boca, și aici, și acasă. Acum mă simt mult mai bine”. Ilie Moroșan (67 de ani), un obișnuit al pelerinajelor, a venit tocmai din județul Suceava: “Ne mai limpezim sufletele, ca să cadă păcatele”.


    “Acum mă simt mult mai bine”, se confesează tanti MariaFoto:
“Acum mă simt mult mai bine”, se confesează tanti MariaFoto:

Click! spune

Arsenie Boca (29 septembrie 1910 – 28 noiembrie 1989) e considerat una dintre personalităţile ortodoxiei româneşti. Călugăr, teolog şi pictor de biserici, a fost întemniţat de regimul comunist. Duhovnicului îi sunt atribuite o serie de minuni săvârşite de-a lungul anilor.

Citeşte articolul complet şi vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net