Mii de români au cardurile de vouchere sociale blocate

Peste 10.000 de carduri pe care românii primeau vouchere sociale au fost deja blocate, din cauza tentativelor de fraudă, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

image

Unii au încercat să le vândă cu un preţ mai mic decât valoarea încărcată de stat, alţii au vrut să achiziţioneze produse care nu sunt în lista celor permise, respectiv alcool sau tutun. În ambele cazuri nu au respectat legea, astfel că s-au ales cu cardurile pe care primeau ajutorul de la stat blocate.

După cum a precizat Boloș, există și o a treia categorie de indivizi rămași fără banii de la stat, cei care nu au putut fi identificați pentru a-și primi dreptul. „Este o datorie a beneficiarului să înțeleagă că ele au fost date pentru a sprijini populația și pentru a nu face comerț cu ele”, a mai precizat Marcel Boloș în comunicatul de presă.

Peste 2,5 milioane de persoane primesc tichete pentru achiziția de produse alimentare și mese calde în valoare de aproximativ de 3 miliarde de lei. Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranşa a patra este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Merisoreanu si Ionela Prodan
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Sanziana Buruiana party 2 jpg
Proteste de amploare în Iran după moartea lui Mahsa Amini foto Twitter/ @amnesty
Qatar
image
image
image
image
Prințul Harry și Meghan Markle png
Medicamente pentru Ucraina
must (pixabay)
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)